Παρουσία Αθανασίου η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων στο Αγρίνιο [HD video + pics]

«Σιβυλλική απάντηση» Αθανασίου στο θέμα των φυλακών στην Αιτωλοακαρνανία
Ξεκίνησαν απόψε το βράδυ στο Αγρίνιο παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου οι εργασίες της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας. Η ολομέλεια πραγματοποιείται στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και θα συνεχιστεί αύριο και μεθαύριο σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Την Ολομέλεια τίμησε ακόμη με την παρουσία του  ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου  Γεώργιος Μποροδήμος.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr στιγμιότυπα από τον χαιρετισμό του υπ. Δικαιοσύνης

Εργασίες της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στο ΑγρίνιοΗ Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας που πραγματοποιήειται στο Αγρίνιο είναι η πρώτη μετά την ψήφιση του νέου Κώδικα των δικηγόρων και σε αυτό στάθηκε στις δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου. “Έγινε ένας μεγάλος αγώνας να αλλάξει μετά από 60χρόνια ο θεσμικός νόμος των δικηγόρων. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία με την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για το νέο κώδικα και σε γενικές γραμμές είναι ένα νομοθέτημα που θα αντέξει στο χρόνο” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε “είχα εξ΄αρχής τονίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση που να περνά νομοθέτημα που αφορά τη δικαιοσύνη και ιδίως τους δικηγόρους και δεν θα τίθεται σε διαβούλευση μαζί τους”. Ακόμη στην ομιλία του αναφορικά με τον νέο κώδικα των δικηγόρων ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχτηκε ότι η ψήφισή του ήταν μνημονιακή υποχρέωση αλλά όπως είπε “ναι μεν τέθηκαν από την Τρόικα κάποιοι όροι άλλα πέρασαν και αυτά που ήθελαν οι δικηγόροι, αυτά που καταξιώνουν το λειτούργημα του δικηγόρου”.

Εργασίες της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στο ΑγρίνιοΑναφορά στις φυλακές
Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Αθανασίου ρωτήθηκε για το θέμα που έχει ανοίξει αναφορικά με τη δημιουργία φυλακών στο Αγγελόκαστρο, ωστόσο αρκέστηκε χωρίς να αποκλείσει ή να επιβεβαίωσει κάτι, να πεί : “Το ζήτημα των φυλακών είναι ένα τεράστιο θέμα. Κάνουμε ένα γενικότερο σχεδιασμό, θα κάνουμε φυλακές ασφαλείας, θα δούμε τι θα γίνει… Παράλληλα προσπαθούμε να πετύχουμε αποσυμφόρηση των φυλακών με διάφορα νομοθετήματα. ”

Κινείται στην σωστή κατεύθυνση, ήταν το σχόλιου τον Προέδρου της Ολομέλειας κ. Ιωάννη Αδαμόπουλου για το νέο κώδικα των δικηγόρων και πρόσθεσε ότι “ο δικηγόρος πλέον γίνεται συλλειτουργός της δικαιοσύνης”. Ωστόσο εξέφρασε τον προβληματισμό τους για τους “εξωθεσμικούς παράγοντες που θέλουν σε κάποιες περιπτώσεις τους δικηγόρους να σκύβουν το κεφάλι, να μετατρέπονται σε έμπορο και σε κάποιες άλλες να απομακρύνται από τις αρχές του λειτουργήματός τους”. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Λεωνίδας Υφαντής τόνισε ότι είναι τιμή για τον δικηγορικό σύλλογο και την πόλη να οργανώνει την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Δείτε αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος:
12 Οκτωβρίου 2013, ημέρα Σάββατο
Συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας (οδός Παπαστράτου αρ. 53 & Σμύρνης, Α΄ όροφος).
Ώρα 9:30: Ανάπτυξη θεμάτων ημερήσιας διάταξης
·«Κώδικας περί Δικηγόρων»
Αρνητικά – Θετικά, Θέματα – Προβληματισμοί, Προοπτική και Στόχοι της Ολομέλειας μετά την ψήφιση του νέου Κώδικα (συζήτηση – απόφαση)
·« Η καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης σε συνδυασμό με τις επιχειρηθείσες και επιχειρούμενες από την Πολιτεία τροποποιήσεις των Κωδίκων και τις λοιπές νομοθετικές παρεμβάσεις».
Ώρα 14.00: Γεύμα στη λίμνη Τριχωνίδα στο «Κτήμα Πιθάρι».

ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
12 Οκτωβρίου 2013, ημέρα Σάββατο
Συνεδριακή αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας (πρώην Νομαρχία, Ν.Α. Αιτωλ/νίας)
Ώρα 18.30: Συνέχιση εργασιών Ολομέλειας
Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Ιωάννη Ατσαλάκη και από επισήμους προσκεκλημένους
Ώρα 19.00: Συνέχιση συζήτησης θεμάτων της ημερήσιας διάταξης
·«Ασφαλιστικά Ταμεία: Βιωσιμότητα – Προοπτική»
Ώρα 21.30: Λήξη εργασιών και επίσκεψη στο Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος».
Ώρα 22.00: Δείπνο στον πεζόδρομο ( οδός Αθ. Ραζή-Κότσικα).

ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
13 Οκτωβρίου 2013, ημέρα Κυριακή
Ώρα 10.30: Συνέχιση εργασιών Ολομέλειας
·«Φορολογικά θέματα δικηγόρων μετά τις νέες ισχύουσες φορολογικές διατάξεις σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Κώδικα περί Δικηγόρων»
·«Επιστροφή στις Αρχές και στις Αξίες της Δικαιοσύνης» και «Ο θεσμικός ρόλος και η δεοντολογία του δικηγορικού λειτουργήματος (και μετά το νέο Κώδικα)»
Ώρα 13.00: Πέρας εργασιών Ολομέλειας. Συμπεράσματα του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας κ. Ιωάννη Αδαμόπουλο, Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Ώρα 14.00: Παράθεση γεύματος στην ακτή Τουρλίδας Μεσολογγίου.