Καταγγέλλουν τους αποκλεισμούς που θέτει το καταστατικό της ΕΠΣΝΑ

Με ανακοίνωση της η Παναιτωλοακαρνανική Κίνηση Αναγέννησης Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου σχολιάζει το νέο καταστατικό της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων του νομού καταγγέλοντας τους αποκλεισμούς που θέτει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Στις 9 Οκτωβρίου στην αίθουσα του ενωσιακού γηπέδου «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ» γίναμε μάρτυρες της υποκρισίας σ’ όλο το «μεγαλείο» της. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΑ που είχε αναλάβει προεκλογικά την ηθική δέσμευση να τροποποιήσει το παλαιό αντισυνταγματικό καταστατικό το έκανε, χωρίς δυστυχώς να αλλάξει τους απαράδεκτους ρατσιστικούς αποκλεισμούς. Συγκεκριμένα τα απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά άρθρα που γι’ αυτά και μόνο γι’ αυτά έγινε η όλη κινητοποίηση παρέμειναν αναλλοίωτα. Δηλαδή παρέμεινε όπως ήταν το άρθρο 30 που προβλέπει ότι ο συνδυασμός που θα κερδίσει τις εκλογές βγάζει τους 15 τακτικούς συμβούλους του Διοικητικού Συμβουλίου και τους τρεις της Εξελεγκτικής Επιτροπής, καθώς και όλους τους αναπληρωματικούς. Η δημοκρατία στο μεγαλείο της!!!
Στο παλαιό καταστατικό προβλεπόταν τα 8 από τα 15 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να είναι υποχρεωτικά κάτοικοι Μεσολογγίου, στο νέο δήθεν τροποποιημένο καταστατικό προβλέπεται πέραν του Διοικητικού Συμβουλίου να συγκροτηθεί εκτελεστική Γραμματεία που θ’ αποτελείται από τον Πρόεδρο, τους Α΄ και Β΄ αντιπροέδρους, τον Γενικό Γραμματέα και τον Ταμία. Η εκτελεστική Γραμματεία συνεδριάζει βάσει ημερήσιας διάταξης και με την τήρηση πλήρων πρακτικών, αποφασίζει ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ για κατεπειγούσης και τρεχούσης φύσεως θέματα και ενημερώνει γι’ αυτά το Δ.Σ. στην πρώτη επόμενη συνεδρίασή του, το οποίο και επικυρώνει υποχρεωτικά τις αποφάσεις. Η εκτελεστική Γραμματεία βρίσκεται σε απαρτία αν παρευρίσκονται τουλάχιστον 3 από τα 5 μέλη της. Τα τρία (3) από τα πέντε (5) μέλη της εκτελεστικής Γραμματείας πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, έδρα της Ενώσεως. Το παραπάνω αποδεικνύεται εγγράφως με το νόμιμο τρόπο. Πρόκειται δηλαδή για σκληρό πυρήνα εξουσίας που είναι αδύνατον να διασπασθεί.
Μετά απ’ αυτά ρωτάμε τι άλλαξε; Βεβαίως και άλλαξε ο πυρήνας εξουσίας, έγινε απόρθητος και απόλυτα ελεγχόμενος, αφού το 15 – 8 έγινε 5 – 3 και όπως αντιλαμβάνεσθε αδιάσπαστος.
Εμείς κατανοούμε τη δύσκολη θέση που βρεθήκατε οι Πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των ομάδων που συμμετείχατε σ’ αυτή τη γενική συνέλευση, αφού πρώτον δεν προλάβατε καλά – καλά να ενημερωθείτε και δεύτερον και σπουδαιότερο καταλαβαίνουμε καλά τη θέση σας όταν έχετε μπροστά σας μια πλήρη ποδοσφαιρική περίοδο και μια διοίκηση της ΕΠΣΑ που ελέγχει απολύτως τις επιτροπές α) Διαιτησίας, β) πρωταθλημάτων και γ) πειθαρχική.
Την απόλυτη ευθύνη για την υποκρισία και την μή ουσιαστική τροποποίηση του καταστατικού την έχει εξ’ ολοκλήρου ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΑ που έφεραν προς ψήφιση αυτό το σχέδιο, κοροϊδεύοντας στην κυριολεξία τους πάντες και αθετώντας την προεκλογική τους δέσμευση, εκθέτοντας παράλληλα σοβαρούς ανθρώπους και συλλόγους που τους πίστεψαν.
Γι’ αυτή τους την ανακολουθία καθώς και για την αδράνειά τους, την απραξία τους και την ανεπάρκειά τους θα κριθούν σε λίγους μήνες απ’ όλους εσάς.
Εμείς δεσμευόμαστε δημόσια ότι αν τύχουμε της εμπιστοσύνης σας αυτά τα ρατσιστικά και απαράδεκτα άρθρα θα απαλειφθούν άμεσα, τιμώντας τους κατοίκους και των άλλων Δήμων του Νομού μας, ήτοι της Αμφιλοχίας, του Ακτίου και Βόνιτσας, του Ξηρομέρου, της Ναυπάκτου, του Θέρμου, του Αγρινίου και οπωσδήποτε του Μεσολογγίου.
Κανείς δεν πρέπει να αποκλεισθεί η ψήφος των ποδοσφαιρικών Σωματείων και μόνο αυτή πρέπει να ρυθμίζει τα της εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου και της εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΠΣΑ και ουδείς άλλος.
Εμείς από τώρα και στο εξής θα επικεντρωθούμε στην βελτίωση των προτάσεων που ήδη έχουμε καταθέσει για την ανάπτυξη και πρόοδο του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου.
Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι γι’ εμάς πρώτης προτεραιότητας θέματα θα είναι η αγωνιστική διεκδίκηση των επιχορηγήσεων που δικαιούνται τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά Σωματεία. Η εξεύρεση χορηγών για την πολύπλευρη στήριξη της προσπάθειάς σας. Η ενίσχυση των πρωταθλημάτων υποδομών (παιδικών). Η βελτίωση των αγωνιστικών χώρων.
Με την ευκαιρία συγχαίρουμε τα δημοτικά Συμβούλια, τους Δημάρχους και τους αρμόδιους αντιδημάρχους για τα αθλητικά έργα που μέχρι τώρα πραγματοποίησαν και τους καλούμε να συνεχίσουν για το καλό της νεολαίας μας. Θα αναθεωρήσουμε πλήρως την εξοντωτική πρακτική επιβολής χρηματικών προστίμων σε βάρος των σωματείων. Θα καθιερώσουμε την απόλυτη διαφάνεια σ’ όλα τα επίπεδα με ανοιχτά διοικητικά συμβούλια και πλήρη ενημέρωση. Θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα για να επιτύχουμε τη δωρεάν ιατρική εξέταση των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών. Θα αντιμετωπίσουμε με μεγάλη υπευθυνότητα το μέγα και διαχρονικό θέμα της Διαιτησίας. Για να έχουμε αξιόπιστα πρωταθλήματα πρέπει να έχουμε καλές διαιτησίες και για να γίνει αυτό δεν φθάνει να έχουμε Διαιτητές με καλή εκπαίδευση και φυσική κατάσταση, αλλά προπάντων με συγκροτημένη προσωπικότητα που να κοσμείται με τις αρετές της ισονομίας, της δικαιοσύνης, του θάρρους και της ευθυκρισίας και να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις με ευρύτατο πνεύμα.
Αυτές είναι μερικές από τις προτάσεις μας. Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα σας καταθέσουμε αναλυτικά το πρόγραμμά μας και θα ζητήσουμε την ψήφο σας προκειμένου να το υλοποιήσουμε, προς όφελος όλων των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών Σωματείων του Νομού μας, στηριζόμενοι στη δική σας συνεργασία, στο μεράκι όλων μας και στην αγάπη μας για το ποδόσφαιρο, καθώς και στις γνώσεις μας και τις εμπειρίες μας γύρω απ’ αυτό μέσα κι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.
Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε δυναμικά, αγωνιστικά και αποτελεσματικά δίπλα σας. Αυτό το εγγυάται η μέχρι σήμερα στάση και πορεία μας σ’ όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής που ασχοληθήκαμε.

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1) Αλεξόπουλος Ιωάννης, Χειρούργος Ορθοπεδικός, Δ/ντής Ορθοπεδικής κλινικής Νοσοκομείου Αγρινίου
2) Αϋφαντής Γεώργιος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Επιχειρήσεων ΑΫΦΑΝΤΗΣ ΑΕΒΕ
3) Γαμβρούλης Θεμιστοκλής, Υπάλληλος ΔΟΥ Αγρινίου και Πρόεδρος Μουσικού Συλλόγου Ορφέας Αγρινίου
4) Γερμανός Περικλής, Φαρμακοποιός και μέλος Δ.Σ. Α.Ο. Αγρινίου
5) Κατσινούλας Παναγιώτης, Δ/ντής Γυμνασίου Αγίου Κων/νου, πρώην Δήμαρχος Νεάπολης
6) Λιανός Ευάγγελος, Ταξίαρχος ε.α. Ελληνικής Αστυνομίας
7) Ντάουλας Δημήτριος, Συνταξιούχος, Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων
8) Ράπτης Ευθύμιος, Έμπορος και αντιδήμαρχος Δήμου Αγρινίου
9) Σαράκης Χριστόφορος, Ασφαλιστής
10) Τριάντης Γεώργιος, Επεμβατικός Καρδιολόγος, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Σισμανόγλειου Νοσοκομείου και Διευθυντής Ιατρικού Κέντρου Ψυχικού
11) Φασσιανός Ιωάννης, Υδραυλικός, μέλλος Δ.Σ. ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ
12) Χολέβας Νικόλαος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Επιχείρησης PRAKTIKA»