Ληστρικές επιδρομές σε λιοστάσια, στάβλους και κοτέτσια

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια και λόγω της κρίσης η ζωοκλοπή έπαψε να είναι το “εθνικό σπορ” της Κρήτης. Τα τελευταία δυο χρόνια και ιδίως αυτή την εποχή του φθινοπώρου τα πρωτεία διεκδικούν οι κλοπές στα λιοστάσια.

Οι αγρότες σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας φτάνει που έχουν να αντιμετωπίσουν φέτος το πρόβλημα της ακαρπίας στις ελιές έρχονται αντιμέτωποι με τις κλοπές στο λιγοστό καρπό που υπάρχει στα δένδρα. Σαφή εικόνα για όλα τα κρούσματα δεν μπορεί να υπάρχει γιατί ο κανόνες σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι κλοπές αυτές να μην δηλώνονται στην αστυνομία. Πάντως τις τελευταίες μέρες έχουν παρουσιαστεί αρκετά κρούσματα σε περιοχές όπως η Αβόραννη, η Μακρυνεία, η Σταμνά, η Λεπενού, η Ρίγανη και το Αγγελόκαστρο. Σε πολλές περιπτώσεις κλέβεται ο καρπός που έχει πέσει κάτω ενώ σε κάποιες πιο ακραίες περιπτώσεις ελαιοπαραγωγοί βρήκαν ολόκληρα κλαδιά να λείπουν από τα δένδρα τους. Εύκολη επίσης βορά για τους επίδοξους ληστές είναι και οι αγροτικές αποθήκες από τις οποίες αφαιρούνται αγροτικά εργαλεία και ο,τιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί χρήσιμο.

Όσο αφορά τις ζωοκλοπές τα κρούσματα συνεχίζουν να βρίσκονται στην επικαιρότητα. Τρεις άδρες συνελήφθησαν στη Λεπενού τις προάλλες για ζωοκλοπή, ενώ άγνωστοι έκλεψαν 18 πρόβατα από μαντρί στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου. Στόχος έχουν γίνει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και τα κοτέτσια και πλέον οι κάτοικοι δεν ξερούν πως να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, από την στιγμή που αστυνόμευση ιδίως στα χωριά ουσιαστικά δεν υπάρχει.