Μεγάλη νίκη για τον ΑΟ Αγρινίου – 73-68 τη Ζάκυνθο [HDvideo + pics]

Μεγάλη νίκη με 73-68 κόντρα στη ΑΓΕ Ζακύνθου πέτυχε σήμερα ο ΑΟ Αγρινίου κάνοντας δυο τις νίκες του σε ισάριθμους αγώνες στο νέο πρωτάθλημα της Γ ΕΘνικής. Η ομάδα του Αγρινίου δυκσολεύτηκε αρκετά απέναντι στους νησιώτες που πίεσαν πολύ στον “άσσο” γνωρίζοντας το μειονέκτημα του ΑΟ Αγρινίου που δεν έχει αξιόπιστες εναλλακτικές στην συγκεκριμένη θέση. Ωστόσο οι παίχτες του Γιάννη Διαμαντάκου έδειξαν χαρακτήρα και παρ΄ όλο που σε μεγάλο μέρος του αγώνα ήταν πίσω στο σκορ κατάφεραν να πάρουν τη νίκη όντας αρκετά ψύχραιμοι και μαχητικοί στην τέταρτη κυρίως περιόδο. MVP του αγώνα αναμφισβήτητα ο Λαμπρόπουλος που παρά την πίεση που δέχθηκε πέτυχε 25 πόντους. Τον ηγέτη του ΑΟ Αγρινίου ακολούθησε στο σκοράρισμα ο Τρυφωνόπουλος με 13 πόντους.

Εγκάρδιο ήταν το κλίμα στη συνέντευξη τύπου με τον Γιάννη Διαμαντάκο να πλέκει το εγκώμιο του αντιπάλου του Περικλή Ταυρόπουλου.
Δείτε αναλυτικά στην webtv του myagrinio.gr την συνέντευξη τύπου

Ο Γιάννης Διαμαντάκος τόνισε πως η ομάδα του δέχτηκε πολλούς πόντους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο άλλαξε προς το καλύτερο η αμυντική λειτουργία. Πρόσθεσε όμως πως αν δέχεσαι πάνω από 40 πόντους στο ημίχρονο δεν πρόκειται να πας πουθενά, τονίζοντας έτσι πως η ομάδα πρέπει στο ρεπό που ακολουθεί να δουλέψει την αμυντική της λειτουργία. Τέλος ανέφερε είπε πως η έλλειψη μπακ – απ του Λαμπρόπουλου είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί. Από την πλευρά του ο Περικλής Ταυρόπουλος δήλωσε πως έγινε ένα καλό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του έχασε κάποιες σημαντικές φάσεις στο τέλος όπως επίσης και τις βολές. Χαρακτήρισε ωστόσο τον Α.Ο. Αγρινίου μαχητική ομάδα που δεν το βάζει κάτω, πράγμα που για τον ίδιο σημαίνει ότι η ομάδα του Αγρινίου έχει αποκτήσει χαρακτήρα.

Δεκάλεπτα: Α: 22-25 Β:18-17 Γ:15-13 Δ:18-13
Αναλυτικά οι σκόρερ:
Α.Ο.ΑΓΡΙΝΙΟΥ(Διαμαντάκος):
Γράψας, Ναούμης, Πατίκας, Λαμπρόπουλος 25(2), Μπαρούχας 8(2), Τεπετίδης 3(1), Τερσενίδης 7(1), Τρυφωνόπουλος 13, Κόκκιος, Μήτσου 8(2),Κουδούνας, Σαμουρέλης 9
ΖΑΚΥΝΘΟΣ(Ταυρόπουλος):
Καρακωσταντάκης 8(2), Ακτύπης 6, Κωτσέτας 12(2), Πόπιβτσακ, Σκούφης 12(2), Νικολόπουλος 2, Χαλβατζής 16, Ζάγκλας 3, Τζινόπουλος 5, Μπονίκος 4, Μάργαρης, Βαρβαρίγος