Τέσσερα στα επτά για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ από ένα κόμμα του 4% στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, καλείται τώρα ως αξιωματική αντιπολίτευση να δώσει το δικό του στίγμα τις επερχομένες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στην Αιτωλοακαρνανία σήμερα δεν έχει εκπροσώπηση σε κανένα δημοτικό συμβούλιο. Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Σήμερα 7 μήνες πριν από τις εκλογές φαίνεται να έχει καταλήξει στο τι θα κάνει σε τουλάχιστον 4 από τους 7 δήμους στην Αιτωλοακαρνανία. Είτε με αμιγώς δικούς του υποψηφίους, είτε να το να στηρίξει αυτοδιοικητικές κινήσεις που έχουν από χρόνια αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Από την νομαρχιακή σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε τις προάλλες στο Αγρίνιο διαφάνηκαν αρκετά πράγματα. Στο Μεσολόγγι για παράδειγμα μετά την πρόταση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως η δημοτική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει επικεφαλής τον Π. Παπαδόπουλο. Μάλιστα ο ίδιος σε εκείνη τη σύσκεψη είχε δηλώσει ότι η διακύρηξη της κίνησης πολύ σύντομα θα είναι έτοιμη. Στην Ναυπακτία και το Ξηρόμερο ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει αυτοδιοικητικές κινήσεις που υπάρχουν από παλιά. Η Κίνηση Πολιτών Ναυπακτίας μετεξελίσεται ήδη μόνο που αυτή τη φορά -κατά τα φαινόμενα- επικεφαλής θα είναι ο Τάκης Λουκόπουλος και όχι ο Κώστας Καρακώστας. Αντίστοιχα στο Ξηρόμερο ο ΣΥΡΙΖΑ θα “κουμπώσει” πάνω στην Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου και τον Ηλία Γεωργαλή ως υποψήφιο δήμαρχο. Τέλος η περίπτωση του Θέρμου μοιάζει αρκετά ειδική… Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Θέρμο, Κώστας Μαραγιάννης, ήταν παρών στην νομαρχιακή σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ και αν καταφέρει να μετατοπίσει την παράταξη από την κεντροδεξιά αναφορά της, τότε μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει πρόβλημα να στηρίζει τη σημερινή αντιπολίτευση.

Ερωτηματικό για το ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ακόμη ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας, ο δήμος Αμφιλοχίας και φυσικά το Αγρινίο, για το οποίο οι όποιες εσωτερικές διεργασίες υπάρχουν δύσκολα διαρρέουν.