Τους… εγκλωβίζει

Ο Παναιτωλικός όχι μόνο δεν έχει δεχθεί γκολ στο Αγρίνιο, αλλά απειλείται και λίγο, έχοντας φιλοξενήσει και τις καλύτερες επιθέσεις της κατηγορίας.

Το Αγρίνιο είναι και φέτος για τον Παναιτωλικό το μεγάλο του όπλο. Τα «καναρίνια» όχι μόνο παραμένουν αήττητα εντός έδρας, αλλά παράλληλα δεν έχουν δεχθεί γκολ.Και το επίτευγμά τους μεγαλώνει ακόμη περισσότερο αν αναλογιστεί κάποιος πως τα δύο από τα τέσσερα ματς που έχουν δώσει στο «σπίτι» τους ήταν κόντρα στις ισάριθμες καλύτερες επιθέσεις της κατηγορίας. Με τον Ολυμπιακό (0-0) και τον ΠΑΟΚ (2-0). Μάλιστα και τα υπόλοιπα ήταν κόντρα σε επιθετικές ομάδες, τον Εργοτέλη (0-0) και τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-0). Τα «καναρίνια» δεν διατηρούν… απλά αυτό το σερί. Εχουν καταφέρει να το κρατούν με σχετική ευκολία. Οι αριθμοί το αποτυπώνουν.

Στα τέσσερα εντός έδρας ματς του έχει «φάει» 34 τελικές, δηλαδή κατά μέσο όρο 8,5. Για να καταλάβετε τη διαφορά, ο Ολυμπιακός έχει μέσο όρο τελικών 15,1 και ο ΠΑΟΚ 12,3. Αυτό που κάνει ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως από αυτές τις 34, μόλις οι 14 είναι μέσα στη περιοχή του, με σουτ ή κεφαλιές. Δηλαδή απειλείται από κοντά κατά μέσο όρο μόνο 3,5 φορές ανά ματς.

Οι άλλες τελικές είναι σουτ έξω από τη περιοχή. Και πάμε στα γεμίσματα από τα άκρα. Στα τέσσερα αυτά παιχνίδια οι αντίπαλοι έχουν επιχειρήσει 81 γεμίσματα, εκ των οποίων μόνο στα 22 βρήκαν συμπαίκτη τους. Δηλαδή δέχεται μόλις 5,5 εύστοχες πλαγιοκοπήσεις σε κάθε παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό πως «κράτησε» τον Εργοτέλη μόνο σε 1 εύστοχο γέμισμα, σε 19 απόπειρές του!

Ετσι φαίνεται πως η ομάδα «εγκλωβίζει» τους αντιπάλους της.
ΟΙ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ
ΤΕΛΙΚΕΣ (ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ) ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ
34 (14) 22/81
Μ.Ο.: 8,5 (3,5) 5,5/20,2

πηγή : sportday.gr