Κέντρο Νεότητας εγκαινίασε η Μητρόπολη στο Μεσολόγγι

Την ανάγκη να έρθουν οι νέοι κοντά στην Εκκλησία και να γνωρίσουν τον Χριστό επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, κατά την τελετή των Εγκαινίων του νέου Κέντρου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, κατά την ημέρα της εθνικής μας εορτής, την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση του κτιρίου που μέχρι πρότινος στέγαζε τον 1ο Παιδικό Σταθμό καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην ανακαίνιση και την προετοιμασία του χώρου να στεγάσει τις δραστηριότητες του νεανικού τομέα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την ομιλία του, αφού έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και στις πρώτες προσπάθειες κατά το έτος 1974 για τη δημιουργία πνευματικού κέντρου επί αρχιερατείας του μακαριστού Μητροπολίτου Θεοκλήτου ανέφερε ότι «σε αυτό το παλαιό πνευματικό κέντρο θα συνεχίσει να λειτουργεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, θα γίνονται οι ομιλίες της Σχολής Γονέων και θα μεταφερθεί συντόμως και η Σχολή Αγιογραφίας. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, ο Λιμενάρχης Μεσολογγίου, ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας, ο Πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.