Διοικήσεις σε δόσεις

Αυτή την εβδομάδα είναι πιθανό να ολοκληρωθούν οι ανακοινώσεις για τις νέες διοικήσεις των νοσοκομείων… και την ολοκλήρωση της διανομής των θέσεων ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δυο κόμματα που συγκυβερνούν παζαρεύουν ακόμη το μοίρασμα των θέσεων, ενώ μεγάλη πίεση δέχονται και από τα στελέχη τους που “καίγονται” να “εξαργυρώσουν” τη συμμετοχή τους στα κομματικά δρώμενα με μια θέση στο δημόσιο.

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε πως η τοποθέτηση του πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Κυριακόπουλου στη θέση του αναπληρωτή διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Αγρινίου-Μεσολογγίου, δηλαδή τη θέση του διοικητή για το νοσοκομείο Μεσολογγίου. Μένει ακόμη να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τη θέση του διοικητή στο Αγρίνιο, όπου παίζεται τελικά αν προχωρήσει το σενάριο της “τράμπας” ανάμεσα σε Αγρίνιο και Ζάκυνθο, αν δηλαδή ο Ναυπάκτιος Κ. Κονίδας θα έρθει στο Αγρίνιο και τη θέση του στη Ζάκυνθο θα αναλάβει ο Λ. Δημητρογιάννης.

Όσον αφορά την Αιτωλοακαρνανία πάντα κέρδιζε σε διορισμούς… πόσο μάλλον τώρα που το πολιτικό προσωπικό της έχει ιδιαίτερη σχέση με τον τομέα της Υγείας…. Ενδεικτικά παραδείγματα οι περιπτώσεις των προερχόμενων από τη ΝΔ Νίκου Κατσακιώρη και Γιάννη Γρηγορόπουλου που αναλαμβάνουν τις διοικήσεις των Νοσοκομείων Άρτας και Λευκάδας αντίστοιχα.