Διεκδικούν το έργο…

Στον απόηχο της επίσκεψης στο εργοτάξιο του δρόμου «Κουβαράς – Φυτείες – Αστακός» από παράγοντες της περιφέρειας του δήμου Ξηρομέρου και βουλευτών νυν και πρώην, κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον πρωην δήμαρχο Αστακού Π. Στάϊκου και τον πρ. βουλευτή Α. Μακρυπίδη. Ο πρ. βουλευτής βρέθηκε στο εργοτάξιο και έκανε μάλιστα και δηλώσεις στο τοπικό κανάλι. Αυτό ήταν αρκετό για να τα βάλει ο πρ. δήμαρχος Αστακού με τον πρώην βουλευτή κάνοντας λόγο για φιέστα και για μικροψυχία όσων έστειλαν τις προσκλήσεις για τα εγκαίνια.

Μάλιστα ο κ. Στάϊκος θυμίζει ότι “υπήρχε το Νομαρχιακό Συμβούλιο με Νομάρχη τον Θύμιο τον Σώκο, το Δημοτικό Συμβούλιο Φυτειών με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Τζαχρήστα και το Δημοτικό Συμβούλιο Αστακού με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Στάϊκο, που από κοινού δώσαμε αγώνες για να ενταχθεί το εν λόγω έργο στο ΕΣΠΑ”. “Θα συνιστούσα λοιπόν σε κάποιους” καταλήγει ο πρ. δήμαρχος Αστακού “αντί να κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα, να τρέξουν μέχρι να ιδρώσει ο κώλος τους, όπως τρέξαμε ο κύριος Σώκος και εγώ (βάζοντας χρήματα και οι δυο φορείς, Νομαρχία και Δήμος Αστακού) και ασφαλτοστρώθηκε το τμήμα Μπαπμίνη- Μαχαιρά -Τσαπουρνιά, για να ασφαλτοστρωθεί και το τμήμα από την Παναγία στο Βασιλόπουλο μέχρι τον Αστακό, το οποίο είχε ασφαλτοστρωθεί πριν από 30 χρόνια όταν ήταν Νομάρχης ο Βαγγέλης Γιανακούλιας, γιατί διαφορετικά το έργο που εγκαινιάσατε θα είναι κουτσό”.

Το κατά πόσο αυτή η συζήτηση για το σε ποιους οφείλεται το έργο, μάλλον δεν αφορά τους πολίτες. Ιδίως από τη στιγμή που τα έργα γίνονται με τα λεφτά των πολιτών και όχι από το μπεζαχτά των πολιτικών…