Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ για τους αγρότες των φωτοβολταϊκών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στο Αγρίνιο οι αγρότες μέλη της ΕΑΣ Αγρινίου που έχουν επενδύσει σε φωτοβολταϊκά.

Οι αγρότες με πλακάτ διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν έχει εγκαταστήσει ακόμη τους μετρητές κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η ΔΕΗ να χρεώνει στους αγρότες ό,τι θέλει… χωρίς να αιτιολογεί αυτές τις χρεώσεις… Οι αγρότες κατέθεσαν στα αιτήματά τους στη διεύθυνση του ΔΕΔΔΗΕ στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται από την ερχόμενη εβδομάδα, ή τέλος πάντων πολύ σύντομα, η ΔΕΗ να αρχίσει να εγκαθιστά μετρητές στα φωτοβολταϊκά των αγροτών. Πάντως οι αγρότες της ΕΑΣ μοιάζουν αποφασισμένοι να προσβάλλουν δικαστικά τις χρεώσεις που ήδη τους έχει επιβάλλει η ΔΕΗ. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως αν δεν ικανοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα αιτήματα των αγροτών, οι ίδιοι φέρονται διατεθειμένοι να επανέλθουν με νέα πιο δυναμική διαμαρτυρία στο ΔΕΔΔΗΕ.

Αναλυτικά τα αιτήματα που κατέθεσααν στο ΔΕΔΔΗΕ οι αγρότες:
-Να εγκατασταθούν οι πληρωμένοι εδώ και δύο χρόνια μετρητές σε όλα τα συνδεδεμένα πάρκα.
-Να παραδοθούν εντός της εβδομάδας αντίγραφα όλων των οριστικών μελετών που αφορούν τους συνδεδεμένους σταθμούς συνοδευόμενα από επιμέτρηση υλικών, κόστος υλικών, εργατοώρες που να αποδεικνύουν το τελικό κόστος σύνδεσης.
-Να ολοκληρωθούν τα έργα αναβάθμισης των δικτύων R-24 Τριχωνίδας, R-24 Στράτου, R-21 Στράτου, R-25 Αιτωλικού και η νέα γραμμή R-22 Καστρακίου.
-Να αποξηλωθεί ο εγκατεστημένος εξοπλισμός σύνδεσης για τα πάρκα που δεν υλοποιήθηκαν και να επιστραφούν τα χρήματα που κατεβλήθησαν στο ΔΕΔΔΗΕ για την πληρωμή των έργων σύνδεσης.