Δις ισόβια στο δράστη του διπλού φονικού στις Παπαδάτες

Συνεχίστηκε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αγρινίου η δίκη -που διακόπηκε τη Δευτέρα- για το διπλό φονικό στις Παπαδάτες Μακρυνείας που έγινε στις 16 Νοεμβρίου του 2012. Δις ισόβια ήταν η ετυμηγορία για τον δράστη του διπλού φονικού.

Πρόκειται για το στυγερό έγκλημα που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, όταν ένας 62χρονος σκότωσε εν ψυχρώ ένα ζευγάρι γειτόνων του, εξαιτίας της καμινάδας του τζακιού που τον ενοχλούσε… Ο δράστης δεν δίστασε να πυροβολήσει εξ επαφής μια 53χρονη γυναίκα και τον 55χρονο σύζυγό της, μπροστά στα μάτια της 18χρονης κόρης τους. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αγρινίου επέβαλλε την ποινή των δις ισόβια στο δράστη για τη διπλή ανθρωποκτονία καθώς και ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων αλλά και τρία χρόνια φυλάκιση με 2000 ευρώ πρόστιμο για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στη σημερινή διαδικασία υπήρξε το αίτημα από τον συνήγορο της οικογένειας για να εξεταστεί ως μάρτυρας ο αδελφός του 55χρονου θύματος που διέμενε μαζί με την οικογένεια. Το δικαστήριο αρχικά διέκοψε την εκδίκαση και στη συνέχεια απόφασίστηκε να εξεταστούν αρχικά όλοι οι μάρτυρες και στη συνέχεια να κριθεί αν πρέπει να καταθέσει ο νέος μάρτυρας. O δράστης στην απολογία του λίγο – πολύ υποστήριξε ότι ήταν υπό την επίρροια αλκοόλ και πως πριν πυροβολήσει δέχθηκε επίθεση με ένα τούβλο από την 53χρονη, στη συνέχεια του υποστήριξε πως του επιτέθηκε ο 55χρονος και βρίσκονταν σε άμυνα. Ήταν εμφανής η προσπάθεια του κατηγορούμενου να μην του καταλογιστεί η πρόθεση στην διπλή δολοφονία, για κάτι που όμως δεν έπεισε.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη διακόπηκε τη Δευτέρα εξαιτίας της απουσίας μιας βασικής μάρτυρος, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας. Η έτερη βασική μάρτυς είναι η κόρη των δολοφονηθέντων που περιμένει να δει την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου των γονιών της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 63χρονος δράστης (που έχει δηλώσει μεταμέλεια υποστηρίζοντας πως βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής) έφθασε στο δικαστήριο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ αποδοκιμάστηκε έντονα από τους κατοίκους του χωριού.