(Μπι)καίει ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός επικράτησε του Λεβαδειακού με 2-1 εντός έδρας χάρη σε δυο γκολ του Μπικέ με τους Αγρινιώτες να μένουν αήττητοι για 8η σερί αγωνιστική και να κρατάνε απόρθητη την έδρα τους. Ο Μουλόπουλος είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τον Λεβαδειακό με τους πράσινους να έχουν πάρει μόλις ένα βαθμό εκτός έδρας.

Την πέμπτη του φετινή εντός έδρας νίκη πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο επικρατώντας του Λεβαδειακού με 2-1 με μεγάλο πρωταγωνιστή έναν αμυντικό του, τον Μπικέ, ο οποίος πέτυχε και τα δυο γκολ των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στη νίκη της περασμένης εβδομάδας επί της Ξάνθης και έχασαν σχετικά εύκολα ενώ τους στοίχισε το γεγονός ότι έμειναν με δέκα παίκτες από το 56′ λόγω της αποβολής του Κονέ με απευθείας κόκκινη.

Σε κάστρο έχει μετατρέψει την έδρα του ο Παναιτωλικός καθώς η ομάδα του Αγρινίου παραμένει αήττητοι από την αρχή της σεζόν και στα έξι έως τώρα ματς που έχει δώσει μεταξύ των οποίων και κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΟΛυμπιακό.Οι γηπεδούχοι μάλιστα μετά την εντός έδρας νίκη τους και επί του Λεβαδειακού έφτασαν στους 17 βαθμούς και φιγουράρουν στην πρώτη βαθμολογική εξάδα του πρωταθλήματος. Από την άλλη η ομάδα της Βοιωτίας παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα αν και προς το παρών απέχει από την ζώνη του υποβιβασμού.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 2′ απείλησαν για πρώτη φορά με τον Γκάλο. Ο μπακ του Παναιτωλικού με φάουλ προσπάθησε να απειλήσει αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Στο 13′ ο Παναιτωλικός απείλησε για δεύτερη φορά αλλά η κεφαλιά του Μπόγιοβιτς έφυγε έξω.Η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 18′ όταν σε κόρνερ του Θεοδωρίδη από τα δεξιά ο Μπικέ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.Η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε στο 26′ όταν ο Κονέ έκανε το σουτ σε εκτέλεση φάουλ.Ο Παναιτωλικός απείλησε και πάλι στο 32′ με τον Καμαρά να προσπαθεί με απευθείας σουτ ύστερα από γύρισμα του Γκάλο να κάνει το 2-0.

Η δεύτερη καλή στιγμή του Λεβαδειακού στο 43′ έφερε και το γκολ για τους φιλοξενούμενους. Οι παίκτες του Καραγεωργίου από τα δεξιά άλλαξαν ωραία την μπάλα η οποία έφτασε στον Μουλόπουλο. Αυτός μπήκε από πλάγια σήκωσε το κεφάλι και αντί για σέντρα έκανε σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.Το γκολ αυτό οδήγησε μάλιστα τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες και με λογαριασμούς ανοιχτούς για το δεύτερο ημίχρονο.

Καθάρισε ο Μπικέ
Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στο δεύτερο ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά και με σκοπό να καθαρίσει την αναμέτρηση. Στο 47′ ο Καμαρά κινήθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών του Λεβαδειακού. Αυτή ήταν η προειδοποιητική βολή για τους γηπεδούχους.Καθώς δυο λεπτά αργότερα, στο 49′, ο Θεωδορίδης και πάλι έκανε το φάουλ από τα δεξιά με τον Μπικέ να παίρνει την κεφαλιά και να εκμεταλλεύεται την λάθος έξοδο του γκολκίπερ του Λεβαδειακού για το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 52′ σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή ο Κάντζι έπιασε το ανάποδο ψαλίδι με τον πορτιέρο του Παναιτωλικού να αποκρούει και στην συνέχεια τον Μάντζιο να μην μπορεί να πλασάρει.

Στο 56′ έγινε η φάση που σημάδεψε την αναμέτρηση και θα μπορούσαμε να πούμε ότι τελείωσε το ματς καθώς ο Κονέ είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα του Μάνταλου για σκληρό μαρκάρισμα. Άφησε έτσι την ομάδα του με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και ήταν αυτοί που από εκείνο το σημείο μέχρι το τέλος της αναμέτρησης έχαναν τις ευκαιρίες για το 3-1.Συγκεκριμένα στο 70′ ύστερα από σέντρα από τα δεξιά ο Μπόγιοβιτς πήρε την κεφαλιά και ο Πρζιρόφσκι έδιωξε σωτήρια πέφτοντας στην δεξιά του αγωνία.

Στο 75′ ο Παναιτωλικός απείλησε και πάλι με σουτ από μακριά με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να δηλώνει και πάλι παρών όπως ακριβώς και στην φάση του 89′ όταν έδιωξε το σουτ του Παπουτσογιαννόπουλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Μελισσάς (46′ Γκολιάς), Μπικέ, Κούσας, Γκάλο, Γοδόι, Ζούνιορ, Θεοδωρίδης (83′ Παπουτσογιαννόπουλος), Μπακάκης, Καμαρά (68′ Μπελόν), Μπόγιοβιτς
Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Γεωργίου, Μάγκας (59′ Πετράτσι), Λυκογιάννης, Σκέμπης, Ιωαννίδης (74′ Γιάντσης), Μάρτινς, Κονέ, Μάντζιος (76′ Μάντζιος), Κάντζι.
Γκολ: 18′ Μπικέ/43′ Μουλόπουλος
Κίτρινες: /51′ Κονέ, 82′ Μουλόπουλος
Κόκκινες: /56′ Κονέ