Πρωτοφανής δυσλειτουργία στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ Μεσολογγίου

Σε δυσλειτουργία έχει περιέλθει το Υποκατάστημα του ΙΚΑ Μεσολογγίου καθώς, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Ιεράς Πόλεως, αλλά και ο τοπικός Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος και το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου, δεν εκδικάζονται πρωτόδικα οι ενστάσεις των πολιτών.Το πρόβλημα προκύπτει εξαιτίας της μη λειτουργίας της Διοικητικής Επιτροπής, η οποία και χειρίζεται τις ενστάσεις, με αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία του κοινού. Παρά το γεγονός ότι το ΙΚΑ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει ορίσει ακόμη Πρόεδρο και αναπληρωτή Πρόεδρο ΤΔΕ Υποκαταστήματος ΙΚΑ Μεσολογγίου.

Οι κατά τόπους Διοικητικές Επιτροπές, εξετάζουν ενστάσεις κατά των αποφάσεων που εκδίδουν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ ή των πράξεων επιβολής εισφορών και προστίμων, από ασφαλισμένους και εργοδότες. Εν προκειμένω, η τελευταία συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Μεσολογγίου, έλαβε χώρα τον προηγούμενο Ιούνιο και σήμερα έχουν συσσωρευτεί δεκάδες υποθέσεις, χωρίς τελική εξέταση.

Η εύρυθμη λειτουργία του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Μεσολογγίου, οφείλει να είναι απρόσκοπτη και για το λόγο αυτό η Βουλευτής Αιτωλ/νίαςτης Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, με κοινοβουλευτική της παρέμβαση ζητά από τον Υπουργό Εργασίας να επιληφθεί άμεσα του θέματος και να ξεκινήσει η διαδικασία εκδίκασης των ενστάσεων.Εν μέσω σφοδρής οικονομικής κρίσης και με το δικαίωμα στην εργασία να δοκιμάζεται καθημερινά, οι ασφαλιστικοί φορείς, οφείλουν να διευκολύνουν τους πολίτες. Αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε τα βουλευτικά μας «όπλα» για θέματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα και για προβλήματα που θα έπρεπε να λύνονται χωρίς παρεμβάσεις.