Αιτωλοακαρνάνες στη λίστα των «πλουσίων» που ελέγχονται

Λίστα με ονόματα φυσικών προσώπων και ιδιοκτητών κατασκευαστικών κυρίως εταιρειών που καλούνται να δικαιολογήσουν ακίνητα και καταθέσεις, δημοσίευσε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Η λίστα φέρεται να έχει παραδοθεί στο «Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου » με βάση οδηγίες της ομάδας δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ» και σε αυτή συγκαταλέγονται συνολικά 1.600 πρόσωπα. Η δημοσιοποίηση της λίστας, ήδη ξεσηκώνει αντιδράσεις και αυτό γιατί πέραν του γεγονότος οτι οι έλεγχοι δεν έχουν ολοκληρωθεί προκειμένου να διακριβωθεί αν υπάρχουν φορολογικές εκκρεμότητες οι οποίες θα δικαιολογούσαν την επιβολή προστίμων, ανάμεσα στους ελεγχόμενους είναι και άνθρωποι που σήμερα δεν βρίσκονται στη ζωή.

Η δημοσιοποίηση της λίστας και ο τρόπους που φέρεται να παρουσιάζεται από την ομάδα δράσης του κ. Ράιχενμπαχ, δημιουργεί για μία ακόμη φορά προσδοκίες εσόδων για τα δημόσια Ταμεία, οι οποίες όμως πανεύκολα μπορεί να καταρρεύσουν αν αναλογιστεί κανείς οτι ανάμεσα στους ελεγχόμενους υπάρχουν άνθρωποι που σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, ή ακόμη και πρόσωπα που έχουν ελεγχθεί στο παρελθόν για την ακίνητη περιουσία τους και έχουν χαρακτηριστεί «καθαροί» από φοροδοτικής πλευράς.

Tα ονόματα των Αιτωλοακαρνάνων που βρίσκονται στη λίστα είναι ανά ΔΟΥ:
ΔΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
ΔΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΣΑΚΜΑΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΔΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
ΤΣΟΥΜΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΔΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΒΑΖΟΥΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΡΑΨΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΩTΣΑΡΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΛΙΑΠΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΓΕΡΓΙΟΣ
ΜΟΥΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΥΛΟΣ