Επιμελητήριο : Στηρίζει τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για τους αγρότες

Σε μια πολύ σημαντική πρόσκληση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανταποκρίθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας. Πρόκειται για την ημερίδα που διοργανώθηκε στην αίθουσα του Διοικητηρίου στο Μεσολόγγι, με τίτλο «Αγροτική Οικονομία και Επιχειρείν».Στην ημερίδα αυτή, το Επιμελητήριο συνεισέφερε με την δουλειά των στελεχών του, στο να στηθεί ένα απόλυτα αντιπροσωπευτικό εκθετήριο των τοπικών προϊόντων, αλλά και να υπάρχει ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους για τις λεπτομέρειες των επιτυχημένων παραδειγμάτων της επιχειρηματικότητας με βάση τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας.

Το Επιμελητήριο έχει σαν βασικό του στόχο το να βοηθήσει την Περιφέρεια, αλλά και τους Δήμους, στο να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να υπάρξει ενημέρωση για τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής και έτσι να στηριχτεί η αγροτική οικονομία, ως βασικός πυλώνας δουλειάς και παραγωγικότητας.
Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι τάσεις της αγροτικής οικονομίας την περίοδο που διανύουμε, οι προοπτικές μέχρι το 2020, αλλά και ο συνδυασμός της αγροτικής οικονομίας με ένα νέο μοντέλο, αυτό της αειφορικής διαχείρισης που είναι εξίσου το μέλλον για τον αγροτικό κόσμο από τη μία, αλλά και περιβαλλοντική αναγκαιότητα από την άλλη.

Ιδιαίτερο βάρος δίνει το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στην επιχειρηματικότητα στη οποία πρέπει να στραφούν οι αγρότες (όπως στα πετυχημένα παραδείγματα της μελισσοκομίας, των αρωματικών και των ψυχανθών), πάντα σε ένα νέο περιβάλλον καινοτομίας που πρέπει να καλλιεργηθεί.