Αναγνώριση από… τη Ναύπακτο

Μια αναγνώριση του δήμου Αγρινίου έρχεται από… τη Ναύπακτο. Με αφορμή και την πρόσφατη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ναυπακτίας, η αντιπολίτευση του δήμου εύλογα συγκρίνει την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ από το δήμο σε σχέση με άλλους δήμους. Και το πρώτο παράδειγμα με το οποίο γίνεται η σύγκριση είναι ο δήμος Αγρινίου.

Στα έργα του ΕΣΠΑ ο Δήμος Ναυπακτίας είναι ουραγός του Νομού Αιτωλοακαρνανίας ίσως και στο πανελλήνιο αφού έχει εντάξει στο τεχνικό πρόγραμμα του έργα αξίας μόλις 11 εκ. ευρώ, αντίθετα στο Αγρίνιο ξεπερνά το αντίστοιχο πρόγραμμα τα 153 εκ. ευρώ (δείτε το αναλυτικά εδώ)… Η σύγκριση πραγματικά είναι η μέρα με τη νύχτα.

Οπωσδήποτε λοιπόν θα πρέπει να αναγνωριστεί και η προσπάθεια του δημοτικής αρχής Μοσχολιού και των υπηρεσιών του δήμου Αγρινίου που κατάφεραν να προετοιμαστούν έγκαιρα και με ώριμες μελέτες να διεκδικήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα έργα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ελάχιστους δήμους του μεγέθους του δήμου Αγρινίου (όχι μόνο σε σύγκριση με μικρότερους δήμους όπως η Ναυπακτία) θα συναντήσει κανείς ανάλογο πρόγραμμα έργων ΕΣΠΑ. Ένα πρόγραμμα που παρά τις όποιες επιμέρους «αστοχίες» -όπως η ανάπλαση του πάρκου- και τις υποδομές της περιοχής θα βελτιώσει και δουλειά θα δώσει σε πολλούς ανθρώπους.