Σεμινάριο στο Αγρίνιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγρινίου

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα όπου διοργανώθηκε το κυνηγετικό και κυνοφιλικό σεμινάριο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγρινίου με προσκαλεσμένους τους συντάκτες του «Εθνος-Κυνήγι» την περασμένη εβδομάδα.

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα όπου διοργανώθηκε το κυνηγετικό και κυνοφιλικό σεμινάριο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγρινίου με προσκαλεσμένους τους συντάκτες του «Εθνος-Κυνήγι» την περασμένη εβδομάδα.Οι δημοσιογράφοι Αντώνης Μπληζιώτης και Νίκος Φωτακόπουλος μίλησαν για θέματα ασφαλούς χρήσης των όπλων, για θέματα εκτροφής και εκπαίδευσης σκύλων, ενώ ο θηραματολόγος Βαγγέλης Τασσούλας έκανε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση για τη βιολογία και το κυνήγι του αγριόχοιρου.

Κυνηγετικού ΣυλλόγουΜεγάλο μέρος της συζήτησης και των ερωτήσεων που ακολούθησαν ήταν θέματα επικαιρότητας όπως ο εμβολιασμός των σκύλων για τη λύσσα, η νόμιμη μεταφορά των σκύλων αλλά και η σωστή διαχείριση του θηραματικού πλούτου. Σε μια τέτοια συνάντηση δεν θα μπορούσε να λείψουν και οι παραινέσεις για την επιβεβλημένη χρήση του πορτοκαλί γιλέκου, όχι μόνο στο κυνήγι του αγριόχοιρου αλλά και σε όλα τα κυνήγια. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές ερωτήσεις είχαν ως αντικείμενο το κατά πόσο είναι χρήσιμες οι απελευθερώσεις εκτρεφόμενων θηραμάτων ,ενώ η λαθροθηρία όπως φάνηκε ήταν ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί την τοπική κυνηγετική κοινότητα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα ασκήθηκε ΕΔΕ σε βάρος Αγρινιώτη αστυνομικού για νυκτολαθροθηρία λαγών, ενώ μια μέρα μετά το σεμινάριο λαθροθήρες στο Θέρμο επιτέθηκαν σε κυνηγό επειδή αυτός συνέδραμε δασικούς στην προσπάθεια σύλληψής τους. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αγρινίου με περισσότερα από 2.000 μέλη κάνει μεγάλη προσπάθεια για την πάταξη της λαθροθηρίας και την προστασία του θηραματικού πλούτου, ενώ παράλληλα με συνεχείς εκδηλώσεις, σεμινάρια κ.λπ. προσπαθεί να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τα μέλη του στη σωστή διαχείριση των κυνηγότοπων και να περάσει το μήνυμα ότι οι καλύτερες κυνηγετικές εξορμήσεις γίνονται όταν έχουμε πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλει όχι ο νόμος αλλά η λογική.

πηγή : ethnos.gr