Σύσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καινουργίου

Στο πλαίσιο μιας πρώτης προσπάθειας για την αγροτική / κτηνοτροφική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, το Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καινουργίου συγκάλεσε την περασμένη Δευτέρα φορείς του τόπου σε σύσκεψη. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η αναβάθμιση υποδομών πρωτογενούς παραγωγής (άρδευση – κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις κλπ), το παρόν και το μέλλον των τοπικών αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων αλλά και οι προτάσεις των φορέων. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. παρουσίασαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συνεταιρισμός και την προσπάθεια να ανακτηθεί η πίστη των αγροτών προς το συνεταιριστικό κίνημα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Καινουργίου, Παναιτωλίου, Παραβόλας – ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Αβόρανης – οι Πρόεδροι των Τ.Ο.Ε.Β. Καινουργίου, Παναιτωλίου, Παραβόλας – οι Πρόεδροι των Αγροτικών Συνεταιρισμών Καινουργίου, Παναιτωλίου, Παραβόλας – εκπρόσωπος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καινουργίου – εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Καινουργίου – εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Τριχωνίδας – εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε.

Κοινή πεποίθηση όλων ήταν πως στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον, η επιτυχία της λειτουργίας των συνεταιρισμών και της ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διέξοδο της χώρας από τη κρίση. Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου βρέθηκε στη σύσκεψη και δεσμεύτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αρωγός των προσπαθειών και των πρωτοβουλιών του συνεταιρισμού στην κατεύθυνση αυτή. Μίλησε αναλυτικά για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη στήριξης του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών, με τιμές πάνω από το κόστος παραγωγής, την σύνδεση των επιδοτήσεων με την παράγωγη και την ποιότητα των προϊόντων, την ανάπτυξη των υποδομών παραγωγής και διάθεσης προϊόντων και τέλος για τη δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού. Τέλος η κ.Τριανταφύλλου σημείωσε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μπορεί να συμβεί και θα συμβεί, μόνο με την ανατροπή των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ και στη Τρόικα.