Δουλειά για μισή και μία ώρα τη μέρα [HDvideo]

Εργασιακός μεσαίωνας… λέμε πολλές φορές, αλλά αυτό που κατήγγειλε ο Βασίλης Νικάκης στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου ξεπερνά τον χαρακτηρισμό αυτό.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου κατήγγειλε ότι στην οικονομική επιτροπή του δήμου ήρθε έγγραφο του υπουργείου Παιδείας που ζητά από το δήμο Αγρινίου να προσλάβει 4 καθαρίστριες σε σχολεία. Σύμφωνα με τον κ. Νικάκη από αυτές η μία θα δουλεύει μισή ώρα την ημέρα για μια αίθουσα, δυο ακόμη θα δουλεύουν μια ώρα την ημέρα για μια αίθουσα και μια ακόμη για δυο ώρες την εβδομάδα για οκτώ αίθουσες. «Όταν ρώτησα τον πρόεδρο (της οικονομικής επιτροπής) πόσο θα αμείβονται μου απάντησε «δεν ξέρω, αυτή είναι η εντολή, θα δούμε πόσο θα πάρουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικάκης.

Και όλα αυτά γίνονται σε μια στιγμή που οι δήμοι δέχονται μεγάλη πίεση από τους σχολικούς φύλακες που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και ζητούν την επαναπρόσληψής τους. Ωστόσο φαίνεται πως οι δήμοι τουλάχιστον στην πλειονότητά τους επιλέγουν να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις κυβερνητικές επιταγές…

[vimeo width=”570″ height=”340″]http://vimeo.com/79600558[/vimeo]