Διεργασίες με μειωμένες προσδοκίες

Μπορεί στην εξ αναβολής συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για τη στρατηγική του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014 που θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 7 και 8 Δεκεμβρίου να ανακοινωθούν μόνο ορισμένα ονόματα υποψηφίων δημάρχων σε μικρούς, κυρίως, δήμους, οι συζητήσεις όμως για τις κεντρικές υποψηφιότητες σε περιφέρειες και μεγάλους δήμους συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό.

Την ίδια ώρα ξεκινούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέων κομματικών και τοπικών οργάνων. Έτσι οι διεργασίες και στην Αιτωλοακαρνανία θα κορυφωθούν την προσεχή Κυριακή για την εκλογή προεδρείου στις τοπικές οργανώσεις οι οποίες θα αναδείξουν και αντιπροσώπους για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή. Οι διεργασίες αυτές γίνονται σε μια εποχή που το αυτοδιοικητικό ενδιαφέρον είναι αρκετά μεγάλο, όμως οι προσδοκίες αρκετών μελών του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο φαίνεται να μειώνονται όταν για παράδειγμα στην πασοκογενή περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιο περιφερειάρχη φαίνεται να είναι ο επίσης πασοκογενής τηλε-εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος.

Πάντως μέχρι στιγμής τίποτα δεν είναι σίγουρο για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η Κουμουνδούρου θα
πραγματοποιήσει δημοσκοπήσεις προκειμένου να μετρηθεί η απήχηση των υποψηφίων στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, όπως το Αγρίνιο. Έτσι λοιπόν ακόμη δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τις ανακοινώσεις των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ… Ακόμη όσο περισσότερο πάει πίσω η όλη διαδικασία, τόσο μεγαλύτερες δυσκολίες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι στην κατάρτιση των συνδυασμών.