Ναι στην αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου, αλλά τι θα πράξουν οι υπουργοί ; [HDvideo]

Στην πρόταση του δημάρχου Αγρινίου για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου Αγρινίου συμφώνησε στην αποψινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Ωστόσο έκδηλος είναι ο φόβος ότι στη παρούσα συγκυρία δύσκολα θα δραστηριοποιηθούν οι αρμόδιοι υπουργοί και θα σκύψουν στο πρόβλημα της πόλης.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της συνεδρίασης

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Π. Μοσχολιός στην εισήγησή του αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από την πλευρά του και τις επιστολές που έχει στείλει στα αρμόδια Υπουργεία. Παραδέχθηκε ότι μέχρι τώρα δεν υπήρξε αποτέλεσμα και κάλεσε όλο το πολιτικό προσωπικό του νομού να ασχοληθεί με το θέμα. Μάλιστα τόνισε ότι συναντήθηκε με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιαδή (ανέφερε μάλιστα ότι πριν τον Γεωργιάδη δεν υπήρχε τόσο ενδιαφέρον) και εκείνος τον παρέπεμψε στην τεχνική υπηρεσία του υπουργείου, η οποία θα μελετήσει την πρόταση. Η πρόταση του κ. Μοσχολιού βασίζεται στην λειτουργία στις εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου, Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, και στη μετεγκατάσταση του ΙΚΑ, των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, των Υπηρεσιών των Ασφαλιστικών Ταμείων και της της Δ.Ο.Υ. Αγρινίου που στεγάζονται σε διάφορα ενοικιαζόμενα κτίρια στην πόλη, με αποτέλεσμα το δημόσιο να πληρώνει περίπου 300.000 ευρώ σε ενοίκια. Ανάλογη συνάντηση όπως ανέφερε ο κ. Μοσχολιός έγινε και με τον διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλο που συμφώνησε στη μεταφορά του ΙΚΑ στο παλιό νοσοκομείο.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης αρχικά ο Ν. Καζαντζής συμφώνησε με την πρόταση του δημάρχου, ωστόσο τόνισε ότι επειδή το δημόσιο κωλυσιεργεί αν δεν προχωρήσει αυτή η πρόταση να υπάρξει αίτημα για να παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου στο δήμου Αγρινίου για να στεγάσει τις υπηρεσίες του στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια. Για λογαριασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Βασίλης Νικάκης θύμησε ότι εκ του αποτελέσματος ο δήμαρχος με τις επιστολές του απευθύνεται σε ώτα μη ακουόντων. Ακόμη τόνισε ότι το κύριο μέλημα των αρμόδιων υπουργών είναι να κόψουν τις συντάξεις, να κλείσουν τα νοσοκομεία και να απολύσουν υπαλλήλους. Και τέλος τόνισε ότι ακόμη και τα υπουργεία στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια αλλά οι υπουργοί δεν νοιάζονται, “θα νοιαστούν για τα αιτήματα του Αγρινίου;” αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Στην συνεδρίαση παρενέβη ακόμη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τσιχριτζής που μετέφερε τη σύμφωνη γνώμη του Επιμελητηρίου να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του νοσοκομείου σύμφωνα με την πρόταση του κ. Μοσχολιού. Ωστόσο τόνισε και αυτός τον φόβο να αργοπορήσει το δημόσιο να πάρει αποφάσεις. Ακόμη στη συζήτηση παρενέβη και ο εκπρόσωπος των κατοίκων της περιοχής Στ. Καμμένος, ο οποίος τάχθηκε κατά της πρότασης του δημάρχου για να γίνει στο νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, λέγοντας ότι αυτή η πρόταση είναι υπεκφυγή και παραπέμπει το θέμα στις καλένδες. Ακόμη αναφέρε στο καθεστώς του νοσοκομείου και στην απάντηση που έλαβε η Νίκη Φούντα σε ερώτησή της στη βουλή, με βάση την οποία δεν είναι ακόμη σαφές αν την κυριότητα έχει το δημόσιο ή του υπουργείο Υγείας. Τέλος πρότεινε να μεταφερθούν στο παλιό νοσοκομείο και υπηρεσίες του δήμου όπως η Πολεοδομία.

Τέλος τον λόγο πήρε και η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ Ν. Φούντα που παρέστη στη συνεδρίαση και πρότεινε να γίνει οικονομοτεχνική και επιδημιολογική μελέτη κάτι που, όπως είπε, δεν υπάρχει μετά τη δημιουργία του νέου νοσοκομείου και επισήμανε πρέπει να ξεκαθαρίσει το νομικό καθεστώς του νοσοκομείου καθώς ο χώρος που αποτελεί δωρεά του ιδρύματος Τσικνιά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό πέρα του τομέα Υγείας.

Δ.Π