Αξιοποίηση για την… κονόμα

Πως τα έχουμε καταφέρει σε αυτή τη χώρα να ασχολούμαστε από το κορυφαίο μέχρι το πιο μικρό επίπεδο με συντεχνίες…

Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου, έγινε γιατί ο δήμαρχος είδε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίζει τους 10 – 15 καταστηματάρχες πέριξ του νοσοκομείου που ζούσαν από την “κίνηση” του νοσοκομείου, γιατί κάποια στιγμή υπήρξε στον τύπο μια ανακοίνωση κατοίκων της περιοχής που δεν αναγνώριζε τις έως τώρα πρσοπάθειες της δημοτικής αρχής… και έτσι σκέφτηκε ο δήμαρχος να φέρει το θέμα στο συμβούλιο για να τους θυμίσει τι έχει κάνει μέχρι τώρα.

Και τι να κάνουμε τώρα; Τόσες δεκαετίες που οι πέριξ του νοσοκομείου κονομάγανε, ήταν καλά;;; Έτσι είν΄ η ζωή έχει γυρίσματα! Αν είναι έτσι, να συζητήσουμε γιατί δεν δουλεύουν τα μαγαζιά στον Αγιο Κωνσταντίνο, στην Ερυθραία, στην περιοχή του Πανεπιστημίου, στην Αγία Τριάδα και όπου αλλού… Αλλά δυστυχώς κανείς δεν είχε τα κότσια να σηκωθεί επάνω και να τους πει “φεύγαστε ρε που θέλετε και ειδική μεταχείριση”! Όχι μόνο δεν βρέθηκε, αλλά σε μια αποστροφή στην ομιλία του ο δήμαρχος μιλώντας για τα χαρακτηριστικά της περιοχής, την εμπορική της “κίνηση” (και καλά), ανέφερε ότι για αυτό το λόγο η περιοχή του νοσοκομείου έχει χαρακτηριστεί στο νέο ΓΠΣ ως επιχειρηματική περιοχή! Τι λες τώρα; Τι λες τώρα; Εδώ πρέπει να ρθει το Βloomberg να κάνει ντοκυμαντέρ για την επιχειρηματικότητα των δυο πεθαμενατζήδικων, των πέντε καφενείων, των δυο ανθοπωλείων, των τριών μίνι μάρκετ και των δυο περιπτέρων.

Και μάλιστα κάποια στιγμή ειπώθηκε για λογαριασμό των κατοίκων-επιχειρηματιών, το εξής “τι εμποδίζει να στεγαστεί η πολεοδομία από 1/1/2014 στο παλιό νοσοκομείο;” Καλάβατε; “Άντρα θέλω, τώρα τόνε θέλω” τέτοια νοοτροπία είναι οι κύριοι κάτοικοι… Φέρτε μας εδώ και τώρα υπηρεσίες να μην χάσουμε την κονόμα μας. Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι πρωτίστως θα πρέπει να στεγαστούν εκεί υπηρεσίες σχετικές με τον τομέα Υγείας. Και επειδή η αιτία της συζήτησης ήταν τόσο ποταπή (η κονόμα), τόσο αναποτελεσματική είναι και η διεκδίκηση της πόλης για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου. Πραγματικά απορώ δεν βλέπει κανείς ότι αργά ή γρήγορα το νοσοκομείο Μεσολογγίου θα κλείσει και όλος ο νομός θα έρχεται στο Αγρίνιο να νοσηλευτεί; Δεν βλέπει κανείς ότι σύντομα το νέο νοσοκομείο στο Αγρίνιο θα (υπο)λειτουργεί περίπου όπως σήμερα το νοσοκομείο Μεσολογγίου; Πιστεύει κανείς ότι το νέο νοσοκομείο θα μπορεί να εξυπηρετήσει όλη την Αιτωλοακαρνανία; Να γιατί το παλιό νοσοκομείο πρέπει να γίνει και Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, λύση που οι κάτοικοι-επιχειρηματίες, αφού πρόταξαν την κονόμα τους και όχι τις υπηρεσίες υγείας για μια ολόκληρη πόλη, τη θεώρησαν ως υπεκφυγή… Αλλά τέτοιοι που είναι τέτοια διεκδίκηση τους πρέπει. Αν τέλικά γίνει κάτι σε λιγότερο από 12 μήνες θα πρέπει να πανηγυρίζουν…

Το στομωμένο σπαθί