Νεροκουβαλητές του μνημονίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 25-11-2013 εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα εκφράζοντας την αντίθεσή του για τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα και απόλυση του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού και την συμπαράστασή του στον αγώνα του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ Αγρινίου (πρώην ΙΚΑ) που αγωνίζεται για να….

Βέβαια ο δήμος Αγρινίου και λίγο-πολύ όλοι οι δήμοι δεν έδειξαν την ίδια αντίθεση για τη διαθεσιμότητα των δικών του υπαλλήλων, των σχολικών φυλάκων, των ΙΔΑΧ, των δημοτικών αστυνομικών. Εκεί υπέγραψαν τις διαπιστωτικές πράξεις… Είτε τους αρέσει, είτε όχι οι δήμοι μετατρέπονται σε μακρύ χέρι του μνημονίου, ας μην παριστάνουν λοιπόν τους αντιμνημονιακούς.

Άλλη μια απόδειξη για του λόγου το αληθές είναι το ψήφισμα της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας που δήθεν διαμαρτύρεται για την δραστική περικοπή – κατά 100.000.000 ευρώ – των ήδη ανεπαρκών πόρων της Αυτοδιοίκησης, που προβλέπεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2014. Όλο διαμαρτύρονται, διαμαρτύρονται αλλά στο τέλος όλα στην πλάτη τους τα παίρνουν… Δεν το έχουν καταλάβει αλλά οι δήμοι ξεπέρασαν και τον Άδωνι ως νεροκουβαλητές του μνημονίου.