Συνελήφθη στη Κωνωπίνα ο 24χρονος δουλέμπορος

Συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα στην Κωνωπίνα ο ένας εκ των τριών μελών του κυκλώματος δουλεμπόρων που αναζητούνται από την αστυνομία ως υπεύθυνοι του ναυαγίου στην Πάλαιρο που κόστισε τη ζωή σε 12 μετανάστες μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και 4 παιδιά.

Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, της Δίωξης Ναρκωτικών Ακαρνανίας και του Α.Τ. Κατούνας, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν μετά από νόμιμες κατ’ οίκον έρευνες σε δύο κατοικίες στην Κωνωπίνα σύνελαβαν τον 24χρονο. Ο 24χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εισαγγελέα Λευκάδας για τα περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά το ναυάγιο είχε συλληφθεί η μητέρα του 24χρονου και ο 20χρονος αδελφός του 24χρονου, ενώ η αστυνομία αναζητά ακόμη τον δεύτερο αδελφό του 24χρονου και έναν Αιγύπτιο, που φέρονται ως εγκέφαλοι του κυκλώματος και διαφεύγουν της σύλληψης.

Αναλυτικά το αστυνομικό δελτίο :
Συνελήφθη ένας ακόμα ημεδαπός που αναζητούνταν για το ναυάγιο σκάφους με λαθρομετανάστες στη Πάλαιρο
Συνελήφθη σήμερα (4-12-2013) το πρωί, στην Κωνοπίνα Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου και της Ο.Π.Κ.Ε. Ακαρνανίας ένας 24χρονος ημεδαπός σε βάρος του όποιου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Λευκάδος.

Ειδικότερα στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, διενεργήθηκε κατ’ οίκον ερευνά στην πατρική οικία του 24χρονου στην Κωνοπίνα Αιτωλοακαρνανίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του και τη σύλληψη του.Σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Λευκάδας για την υπόθεση ναυαγίου σκάφους που μετέφερε παράνομους μετανάστες την 15-11-2013 νωρίς το πρωί στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.