30 προσαγωγές και 40 μολότοφ

Ανακοίνωση εξέδωσε η αστυνομία για τα χθεσινά επεισόδια στο Αγρίνιο ανάμεσα σε αντεξουσιαστές και την αστυνομία με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Αναλυτικά :
Χθες και ώρα 20:00, στην πλατεία Δημάδη στο Αγρίνιο, (150) περίπου άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που συμμετείχαν σε προγραμματισμένη συγκέντρωση, φορώντας κράνη και κουκούλες, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας ξεκίνησαν να προκαλούν φθορές σε ιδιωτικές υποδομές.

Επενέβη άμεσα η Διμοιρία Υποστήριξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, που επιτηρούσε τους διαδηλωτές, στην οποία επιτέθηκαν ρίχνοντας περισσότερες από σαράντα (40) μολότοφ, πέτρες, κομμάτια από μάρμαρα και άλλα αντικείμενα, ενώ πραγματοποιήθηκε και η αναγκαία χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς.

Καταγράφηκαν φθορές στους υαλοπίνακες δυο τραπεζών, σε ενεχυροδανειστήριο και καφετέρια. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε πλήρως με τις παρεμβάσεις των αστυνομικών δυνάμεων, που πραγματοποίησαν τριάντα (30) προσαγωγές ατόμων. Από ρίψη μολότοφ, ένας αστυνομικός υπέστη ελαφρά εγκαύματα στα δάκτυλα του χεριού και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε.

Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη των περιστατικών ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αγρινίου.Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου.