Άθλια η κατάσταση στο αλιευτικό καταφύγιο της Πωγωνιάς

Aποκαλυπτική για την κατάσταση που επικρατεί στο αλιευτικό καταφύγιο – λιμανάκι της Πωγωνιάς του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας η επιστολή αγανάκτησης κατοίκου της Πωγωνιάς που δημοσιεύεται στο τοπικό blog katounanews.blogspot.gr

Aναλυτικά :
Πέρασαν πάνω από 10 χρόνια που είχε γίνει μια πρόχειρη μελέτη έριξαν αργότερα τα βράχια κάτω με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται να φύκια μέσα στο λιμανάκι και να έχουν πάχος πάνω από 3-4 μέτρα και κανένας δεν κάνει τίποτα, έφεραν κάτι τσάπες που δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και άραξαν για μερικές μέρες. Πρέπει να οργανωθούμε επαγγελματίες και ερασιτέχνες μας παίρνουν πολλά λεφτά για άδεια αλιείας και λιμενικό ταμείο.
ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ - ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΠΩΓΩΝΙΑΣΗ καινούργια παραλία της Πωγωνιάς είναι αυτή που βλέπετε, με 50 φορτηγά χώμα την μπαζώσανε και να η παραλία στις φωτογραφίες, μπορούμε να κάνουμε και παραγωγή Μεθανίου από τα φύκια. Άραγε του χρόνου θα λειτουργήσει μιας και κανένας δεν την καθαρίζει από τα φύκια και βρωμάει ο τόπος και δεν έχουμε που να δέσουμε και τις βάρκες.Ο δήμος απών!!!!!!!

Εμείς και οι λίγοι ξένοι που έρχονται δεν μπορούμε να δέσουμε τις βάρκες. Τι ζητάμε; Έναν καλό καθαρισμό και μια μικρή αλλά σωστή μελέτη για την προβλήτα και σωστή κατασκευή με λίγα χρήματα. Να μας καθορίσει θέσεις ο δήμος σε μας τους δημότες κατοίκους Πωγωνιάς και όπως ορίζει ο νόμος τις υπόλοιπες σε ξένους, γι’ αυτό λέγονται αλιευτικά καταφύγια. Μέσα σε όλα αυτά πολλοί ξένοι φεύγουν και πηγαίνουν αλλού και η Πωγωνιά στερείται εσόδων. Αν χρειαστεί να πληρώσουμε και κάτι για τις θέσεις αρκεί να γίνει ο καθαρισμός του λιμανιού και η επισκευή του.

πηγή : katounanews.blogspot.gr