Στην Αργεντινή φωνάζουν «Γίναμε Ελλάδα»

Του Λάκη Μπέλλου πηγή : efsyn.gr

Φοβερές διαδηλώσεις, τρομερά επεισόδια, μεγάλες φωτιές στην Αργεντινή. Διαμαρτύρονται με τα συνθήματά τους «Γίναμε Ελλάδα».Τη φορά αυτή οι διαδηλωτές δεν χτυπούσαν κατσαρόλες, αλλά μαγκάλια.

Φυσικά και είναι τεράστιο ποσό το 0,50 ευρώ τον χρόνο που επιβάλλεται στους καταναλωτές της ΔΕΗ για την επανασύνδεση του ρεύματος των ευπαθών ομάδων. Του χρόνου τέτοια εποχή όποιος έχει 0,50 ευρώ θα μπορεί να αγοράζει τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο ή μία πολυκατοικία ή 500 κούτες γάλα.Ο κατώτερος μισθός θα είναι αργεντινοποιημένος 0,20 ευρώ και η κατώτερη σύνταξη βουλγαροποιημένη 0,00008 ευρώ.Πόσο χρεοκοπημένη ως χώρα είμαστε όταν επιβάλλεται… χαράτσι 0,50 ευρώ.

Οταν το άκουσαν όλοι οι πολίτες από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, γούρλωσαν πιο πολύ τα μάτια τους από τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Γιάννη Μανιάτη.Η σωστότερη κίνηση είναι αυτά τα 0,50 λεπτά να τα συγκεντρώσουν Σαμαράς – Βενιζέλος για την κοινωνική πολιτική που ασκούν. Να ντυθούν ζητιάνοι και να καθίσουν στα φανάρια. Ποιος δεν θα τους δώσει το πενηντάλεπτο και ίσως και κάτι παραπάνω; Φυσικά όλοι πιστεύουν ότι η αύξηση θα είναι πολλά ευρώ στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Αυτό είναι πολύ καλό, γιατί θα γίνουν προσλήψεις πάρα πολλών ατόμων για να φουσκώνουν τα τιμολόγια. Θα έρθουν ακόμα άνεργοι και από την Αργεντινή.

Ζητάω συγγνώμη, γιατί χθες από παραδρομή δεν αναφέρθηκε ότι ο Σαμαράς εκτός από την Εθνική στο Μουντιάλ, τον Ολυμπιακό στους «16» της Ευρώπης και τη Γιουροβίζιον βγάζει πρωταθλήτρια Ευρώπης κάθε μήνα την ανεργία. Και φυσικά παγκόσμια πρωταθλήτρια μετά την Αργεντινή.Φοβερή η στιγμή που ο Στουρνάρας μπήκε στο Ecofin και είδε τον Σόιμπλε να του τραγουδά «Happy birthday dear Yannis». Για τα γενέθλιά του ο υπουργός Οικονομικών έσβησε τα κεράκια 10.000.000 πολιτών.Δημιουργείται το ταχύτερο και ευέλικτο σύστημα κατασχέσεων-εξπρές. Πιο ταχύ και από τον Μπολτ και πιο ευέλικτο από τον Μέσι.

Εγώ πάντως επανασύνδεσα χθες το μαγκάλι.Μεγάλη αγωνία στην κυβέρνηση. Δεν έχει πεθάνει ακόμα κανένας από το κρύο.Πάγωσαν όμως όλοι με το μέιλ της τρόικας να μην εκδοθεί καμία νέα σύνταξη το 2014. Και γιατί όχι, αναρωτήθηκαν, μέχρι το 2024; Μία και μοναδική επανασύνδεση ρεύματος έγινε χθες το απόγευμα στη Λάρισα. Αυτοί που έκαναν την επανασύνδεση με την ευκαιρία έκοψαν τη σύνδεση σε 112 γειτονικά σπίτια και παραλίγο να κόψουν το ρεύμα και σε σπίτια στο Μπουένος Αϊρες.