Δυο συλλήψεις διακινητών παράνομων μεταναστών στον Κουβαρά

Δυο δύο Βούλγαροι ως διακινητές παράνομων μεταναστών συνελήφθησαν από άνδρες της ΟΠΚΕ Ακαρνανίας στο κόμβο του Κουβαρά σήμερα τα ξημερώματα.

Οι άνδρες της ΟΠΚΕ Ακαρνανίας είχαν στήσει το μπλόκο τους στο 100 χλμ της εθνικής οδού Αντιρρίου Ιωαννίνων κοντά στο κόμβο Κουβαρά. Σε έλεγχο που έκαναν σε δύο οχήματα που οδηγούσαν αντίστοιχα δύο Βούλγαροι εντόπισαν 9 Αφγανούς λαθρομετανάστες και δύο παιδιά. Tα δυο οχήματα που μετάφεραν τους λαθρομετανάστες είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα και είχαν προορισμό την Ιαταλία ή κάποια ακτή στη Δυτική Ελλάδα. Την σχετική προανάκριση διενεργεί το Α.Τ Αμφιλοχίας.

Αναλυτικά το αστυνομικό δελτίο:
Συνελήφθησαν χθες (15-12-2013) νωρίς το πρωί, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 41 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας.

Επίσης συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, οκτώ Αφγανοί μετανάστες, μεταξύ των όποιων και τρείς ανήλικοι, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και θα δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τυχόν απέλαση τους.

Ειδικότερα, στο 100 χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων Αντιρρίου, στο ύψος της Αμφιλοχίας, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, πραγματοποίησαν έλεγχο σε δύο επιβατηγά οχήματα, τα όποια οδηγούσαν οι δύο Βούλγαροι και επέβαιναν τρεις γυναίκες ομοεθνής τους και εννέα συνολικά Αφγανοί μετανάστες.

Τα δυο επιβατηγά αυτοκίνητα των διακινητών κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών, ενώ σε σωματικές έρευνες που τους ενεργήθηκαν οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο κινητά τηλέφωνα.Από τον έλεγχο των στοιχείων ταυτότητας των αλλοδαπών προέκυψε ότι ένας Αφγανός κατείχε νόμιμα έγγραφα παραμονής στη Χώρα και σε βάρος μίας Βουλγάρας, ηλικίας 51 ετών, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά για κλοπή.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας.

Επισημαίνεται ότι προχθές το πρωί, στην ίδια περιοχή, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας συνελήφθησαν ακόμα δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 29 και 20 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε υπεραστικό λεωφορείο, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστές ταυτότητες Ρουμανίας και Πολωνίας.