Πρέπει πάντα η δημοσιότητα να βάζει τέλος στην αδράνεια;

φωτογραφίες δουλεμπορίου 6Ο Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Πόσες φορές έχετε διαβάσει αυτή την είδηση… Τις περισσότερες φορές η προκαταρκτική εξέταση δεν οδηγεί πουθενά.

Η δημοσιότητα που πήρε πρόσφατα το θέμα της εκμετάλλευσης μεταναστών στην περιοχή των Οινιαδών οδήγησε τον Εισαγγελέα να εξετάσει το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στην Αιτωλοακαρνανία. Η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς υπάρχουν και αν προσωρινά μειωθούν τα κρούσματα, είναι βέβαιο ότι θα επανεμφανιστούν όσο οι συνθήκες που γεννούν τέτοια φαινόμενα παραμένουν. Φαίνεται όμως ότι στην Εισαγγελία πρέπει να έχει πέσει αναδουλειά… αφού το θέμα ιδιώς όσον αφορά την περιοχή των Οινιαδών ήταν γνωστό από το 2009… μόνο που όπως συμβαίνει συνηθώς οι Αρχές και η κοινωνία εθελοτυφλούσαν!

Η έκταση που πήρε το θέμα από πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ βοήθησε φυσικά να υπάρξει μια κινητοποίηση. Μακάρι να υπάρξει κάποια εξέλιξη και να βγεί κάτι καλό. Όμως τα κυκλώματα που διακινούν και εκμεταλλεύονται μετανάστες είναι πολλά και τώρα που οι Αρχές κινητοποιούνται μάλλον έχουν να κάνουν με μια Λερναία Ύδρα…