Κουτσοσπύρος: «Ευλογία που έπαιξα στον Παναιτωλικό»

Μετά την αποχώρησή του από τον Παναιτωλικό, ο Χρήστος Κουτσοσπύρος μίλησε αποκλειστικά στο sportculture.gr, για όσα έζησε στην ομάδα της καρδιάς του αλλά και για το νέο κεφάλαιο που άνοιξε στην καριέρα του.

Γέννημα θρέμμα Αγρινιώτης. Μάλιστα το σπίτι του είναι δύο λεπτά από το γήπεδο. Γεννήθηκε τη χρονιά που ιδρύθηκε η Θύρα των οργανωμένων του Παναιτωλικού. Γίνεται να υποστήριζε άλλη ομάδα; Ο λόγος για τον Χρήστο Κουτσοσπύρο. Είναι γνήσιος οπαδός του Παναιτωλικού και μάλιστα κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, να φορέσει δηλαδή τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας αλλά και να ξεχωρίσει. Ωστόσο, η ζωή τα έφερε αλλιώς και φέτος οι δρόμοι του με τα «καναρίνια» χώρισαν κι ο ίδιος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Κατερίνη και πιο συγκεκριμένα στον Αιγινιακό. Για τη νέα του ομάδα, αλλά και για όλα έχει ζήσει στην καριέρα του, ο Χρήστος Κουτσοσπύρος μίλησε αποκλειστικά στο sportculture.gr και τον Παναγιώτη Μίχο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χρήστου Κουτσοσπύρου:
Κουτσοσπύρος - ΓρομητάρηςΓια τη μεταγραφή του στον Αιγινιακό: «Δεν περίμενα να φύγω από τον Παναιτωλικό, όμως από την στιγμή που με ενημέρωσαν να βρω ομάδα, έπρεπε να κοιτάξω το συμφέρον μου και την καριέρα μου και να εξασφαλίσω την οικογένειά μου. Είμαι σε καλή ηλικία και μπορώ να προσφέρω πολλά πράγματα ακόμα. Ο πρόεδρος και το τεχνικό τιμ του Αιγινιακού μου έδειξαν ότι με ήθελαν πολύ, κάνοντας μου μια δελεαστική πρόταση. Και φυσικά δέχθηκα. Έχω όρεξη για δουλειά και είμαι σε δημιουργική ηλικία. Ελπίζω να τα πάμε καλά και να οδηγήσουμε την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ».

Για τις αναμνήσεις του από τις δύο θητείες του στον Παναιτωλικό: «Νιώθω ευλογημένος. Έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα. Έγινα ποδοσφαιριστής, έπαιξα στην ομάδα της καρδιάς μου, τη βοήθησα να πάει στην Σούπερ Λίγκ, και αγωνίστηκα και σε δύο παιχνίδια με αυτή στη μεγάλη κατηγορία. Νιώθω ικανοποιημένος».

Για το δικό του γκολ, κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, που χάρισε την άνοδο στον Παναιτωλικό: Η καλύτερη ανάμνησή μου είναι το γκολ που πέτυχα στο Βόλο, και με αυτό πετύχαμε την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα. Όταν γυρίσαμε στο Αγρίνιο, μας περίμενε κόσμος. Πανηγυρίζαμε όλοι μαζί σαν τρελοί. Εκεί αισθανθήκαμε ότι είμαστε κάτι ξεχωριστό. Μετά από αυτό, ο κόσμος μας έβλεπε στο δρόμο, μας φίλαγε και μας αγκάλιαζε. Πραγματικά, ήταν ένα μαγικό καλοκαίρι».

Για τα συναισθήματά του, μετά την αποχώρησή του από τον Παναιτωλικό: «Η αλήθεια είναι πως αισθάνομαι αδικημένος. Δε μου δόθηκαν ευκαιρίες. Μου το είπε και ο κόουτς μόνος του αυτό. Όμως φεύγω γεμάτος από την ομάδα. Γεμάτος πολλές αναμνήσεις, ωραίες στιγμές και με την πίστη ότι θα επιστρέψω στο Αγρίνιο για να κλείσω την καριέρα μου. Παναιτωλικός γεννήθηκα και Παναιτωλικός θα πεθάνω. Αυτό δεν αλλάζει».

Για το ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής που έχει συνεργαστεί: «Δύο είναι, δεν είναι ένας. Πρώτος είναι ο Γιώργος Παράσχος, που τον συνάντησα σε Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ εξίσου καλός και γνώστης του ποδοσφαίρου, ήταν ο Ιταλός Αλπέρτο Γκοερίνι, τον οποίο είχα προπονητή όσο έπαιζα στην Παναχαϊκή. Αυτούς ξεχώρισα».

Για το ποια θεωρεί την καλύτερη στιγμή στην καριέρα του: «Μπορώ να πω ότι μια από τις καλύτερες στιγμές μου ήταν τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια που έπαιξα κόντρα στη Σεβίλλη, όντας παίκτης του Ατρόμητου. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Στο πρώτο ματς έπαιξα ένα ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο στο Σάντες Πιθχουάν, ήμουν βασικός».

Για τη χειρότερη στιγμή στην καριέρα του: «Όταν έπαιζα στον ΠΑΣ, είχα τραυματιστεί στον αυχένα και είχα μείνει 3 μήνες εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων. Είχα πάθει μετατόπιση σπονδύλης. Έτυχε να μια και σε φόρμα εκείνο το διάστημα, οπότε με πήγε πολύ πίσω ο τραυματισμός αυτός.»

Για το πώς νιώθει σε αυτή τη φάση της καριέρας του: «Πλέον νιώθω πολύ έμπειρος και πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω κάθε ομάδα. Πήγα σήμερα μια βόλτα στην Κατερίνη και ο κόσμος με χαιρετούσε και με αγκάλιαζε. Ένιωσα όμορφα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Για το γεγονός ότι έχει παίξει και σε άλλες θέσεις, πέρα από φορ: «Έχω παίξει στόπερ και αμυντικό χαφ. Μάλιστα ως αμυντικός έπαιξα 23 παιχνίδια. Σε ένα από αυτά, όταν βρισκόμουν στην Παναχαϊκή, μάρκαρα τον Τζιοβάνι. Πραγματικά ένιωσα δέος. Μετά από χρόνια έτυχε να μαρκάρω και τον Καρεμπέ. Μεγάλοι παίκτες, που κοσμούσαν τον ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το ποιο από τα δύο γκολ που έβαλε στους «αιώνιους» ευχαριστήθηκε πιο πολύ: «Το γκολ μέσα στο Καραϊσκάκη, ήταν πιο ωραίο. Έπιασα ένα δυνατό βολ-πλανέ και ισοφάρισα. Ήταν και γεμάτο το γήπεδο και το ευχαριστήθηκα. Το πιο ωραίο από όλα είναι, ότι όταν οι παίκτες του Ολυμπιακού πήγαν στη σέντρα, ο Ρίβαλντο με έπιασε και μου έδωσε συγχαρητήρια για το τέρμα που πέτυχα. Αυτή είναι ικανοποίηση».

Για το αν βρέθηκε κοντά στο να παίξει στο εξωτερικό: «Μετά τη θητεία μου στην Καλλιθέα, κάποιες ομάδες από την Αγγλία και συγκεκριμένα την Τσάμπιονσιπ είχαν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή μου. Μου ζήτησαν να πάω να δοκιμαστώ, όμως εγώ ήθελα να κάνω μεταγραφή αμέσως. Κι έτσι κατέληξα στον Ατρόμητο».

Για το ποια είναι η πιο όμορφη πόλη που έχει βρεθεί: «Αυτή είναι ερώτηση παγίδα. Το Αγρίνιο φυσικά (σ.σ. γέλια). Πέρα από την πλάκα, έχω μείνει σε ωραίες πόλεις. Καλαμάτα και Κατερίνη, μου έκαναν την καλύτερη εντύπωση».