Σφακιανάκης: «Δεν θέλαμε να δώσουμε χώρο στον άξονα»

Ο Στέλιος Σφακιανάκης απέδωσε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ότι ο Παναιτωλικός παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο όπως ακριβώς ήθελε. Η δουλειά που γινόταν τις τελευταίες μέρες βγήκε και στο γήπεδο, με την ομάδα του Αγρινίου να πανηγυρίζει ακόμη μια σπουδαία νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σφακιανάκη στην κάμερα του novasports:
«Μια σπουδαία νίκη, ξεκινούσε ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα για το πρωτάθλημα, νομίζω ότι σε άποψη τακτικής και ψυχολογίας που είχαμε σ’ αυτό το παιχνίδι, νομίζω ότι μας πήγε πάρα πολύ καλά. Δώσαμε λίγο χώρο στον Παναθηναϊκό και προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε απ’ την κόντρα και να γλιτώσουμε απ’ τον κεντρικό άξονα που είναι η δύναμή τους. Νομίζω ότι τα καταφέραμε εκτός από δυο φάσεις σ’ όλο το παιχνίδι, νομίζω ότι η νίκη μας ήταν δίκαιη».

Για τους τρεις αμυντικούς χαφ και την τοποθέτηση του Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης:«Σίγουρα ήταν το κλειδί της επιτυχίας διότι αυτό το δουλέψαμε μια βδομάδα, θέλαμε να κάνουμε αυτό το πράγμα, να χτυπήσουμε στις αντεπιθέσεις, να μη δώσουμε χώρο στον κεντρικό άξονα και νομίζω ότι αυτό που δουλέψαμε μια βδομάδα, νομίζω ότι μας βγήκε και στο γήπεδο. Δεν είναι μόνο οι τρεις στο κέντρο και ο Καμαρά είναι η αμυντική δουλειά που έκανε όλη η ομάδα και το επιθετικό κομμάτι που χρησιμοποιούνται όλοι οι παίκτες».

Για το αν αυτή η νίκη δίνει άλλη ψυχολογία για τη συνέχεια:«Σίγουρα δίνει άλλη ψυχολογία, σας είπα έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, οι τρεις βαθμοί αυτοί μας δίνουν να κοιτάμε καλύτερα το μέλλον, θέλουμε να έρθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η παραμονή και νομίζω ότι η ομάδα θα δείξει καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια».

Για το αν ήταν καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό:«Νομίζω ότι εμείς ήμασταν καλύτεροι, δεν αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να λειτουργήσει όπως λειτουργεί σε άλλα παιχνίδια, δουλέψαμε πάρα πολύ καλά και νομίζω οφείλεται καθαρά στη δικιά μας απόδοση».