13-1 γκολ σε πέντε παιχνίδια

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο blog του για την δύσκολη αποστολή του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο, εξαιτίας της δυναμικής του Παναιτωλικού στην έδρα του!

Μόνο και μόνο το γεγονός, ότι ο Παναιτωλικός δεν έχει χάσει φέτος στην έδρα του στο πρωτάθλημα και έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ και αυτό από τον Λεβαδειακό στις 10 Νοεμβρίου 2013 κάνει το παιχνίδι δύσκολο για τον Παναθηναϊκό.

ΠαναιτωλικόςΣε ένα ανάλογο παιχνίδι πριν από δύο χρόνια(το πρώτο του 2012) οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 1-1 στο ίδιο γήπεδο με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει με τον Τοτσέ, αλλά να του ακυρώνεται κανονικό γκολ στο 0-0.Είναι αξιοθαύμαστη αυτή η εντός έδρας πορεία του Παναιτωλικού, που έχει κερδίσει και με 2-0 τον ΠΑΟΚ και έχει έρθει 0-0 με τον Ολυμπιακό. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός φέτος μπορεί να έχει σκαμπανεβάσματα στον πρώτο γύρο, αλλά δείχνει μία αξιοζήλευτη σταθερότητα στα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια.

Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-1(παιχνίδι που βάση εικόνας και ευκαιριών δεν εδικαιούτο να το χάσει) ο Παναθηναϊκός σε πέντε εκτός έδρας παιχνίδια έχει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία και συντελεστή τερμάτων 13-1! Αν μη τι άλλο αυτό κάτι δείχνει.Μοναδική παραφωνία η Ριζούπολη και το 1-1 με τον Απόλλωνα. Εχει ρίξει δύο συνεχόμενες τεσσάρες σε Καλλονή(στο ΟΑΚΑ που η αλήθεια είναι ότι δεν θεωρείται εκτός έδρας) και Λεβαδειακό, έχει κερδίσει εύκολα με 2-0 τον Αρη στην Θεσσαλονίκη και τον Εργοτέλη στην Κρήτη.

ΠαναιτωλικόςΑν το παιχνίδι γινόταν πριν την διακοπή θα έλεγα, ότι ο Παναθηναϊκός θα είχε πολλές πιθανότητες να σπάσει το αήττητο της έδρας του Παναιτωλικού, διότι οι «πράσινοι» ήταν σε καλή κατάσταση, ενώ η ομάδα του Αγρινίου δεν ήταν και τόσο στα καλά της.Αυτή η διακοπή με έχει μπερδέψει λίγο και δεν ξέρω πως θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός. Αν, πάντως , δείξει το πρόσωπο που έδειξε στο δεύτερο μισό του πρώτου γύρου στα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια μπορεί να κάνει ένα διπλό, που θα είναι πολύ σημαντικό, θα του δώσει ώθηση για τη συνέχεια.

Θα έχει βγάλει ένα από τα δυσκολότερα (βάση αριθμών) εκτός έδρας παιχνίδια του δευτέρου γύρου , θα έχει κερδίσει εκεί που δεν κέρδισαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ και θα μπορεί να κοιτάει πιο ψηλά και στη συνέχεια με την επικείμενη μεταγραφή του Πέτριτς, που θα τον ανεβάσει επίπεδο.Για το συγκεκριμένο παιχνίδι πιστεύω ότι είναι σημαντική η επιστροφή του Μπέργκ, που είχε σκοράρει και στον πρώτο γύρο κατά του Παναιτωλικού σε αυτό το άνετο 2-0 στην Λεωφόρο.

πηγή : gazzetta.gr