Αναπάντητα ερωτήματα για τα αίτια του δυστυχήματος έξω από την Θεσσαλονίκη

τροχαίο (3)Η προανάκριση για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας που διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης, αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του συμβάντος.

Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ έπεσε στο πίσω μέρος φορτηγού με τουρκικές πινακίδες κυκλοφορίας, που ήταν σταθμευμένο στο δεξί μέρος του δρόμου.Η τουρκική νταλίκα ήταν σταθμευμένη στη ΛΕΑ, χωρίς αλάρμ, ή άλλη σήμανση. Ωστόσο, έστω και αν απουσιάζε η σήμανση, ερώτημα παραμένει γιατί το λεωφορείο κινείτο και αυτό στην ΛΕΑ με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην νταλίκα.

Εντωμεταξύ με ανακοίνωσή του το Ε.Κ.Α.Β. ενημερώνει για το δυστύχημα στο διόδια των Μαλγάρων και την άμεση όπως αναφέρεται αντίδρασή του στις κλήσεις που δέχθηκε για βοήθεια.

Η ανακοίνωση του Ε.Κ.Α.Β.:
ΑΜΕΣΗ αντίδραση του Ε.Κ.Α.Β. με 17 ασθενοφόρα & κινητές μονάδες στο σοβαρό τροχαίο δυστύχημα στα διόδια Νέων Μαλγάρων.
Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ανταπεξήλθε άμεσα και αποτελεσματικά στο σοβαρότατο τροχαίο δυστύχημα που προκλήθηκε από την σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ με νταλίκα, κοντά στα διόδια των Νέων Μαλγάρων. Συγκεκριμένα: το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. (166), δέχθηκε την κλήση σχετικά με το περιστατικό στις 15:46 και το πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο του συμβάντος στις 15:48, μόλις 2 λεπτά μετά. Αμέσως έγινε πλήρης εκτίμηση της κατάστασης και σε λίγα λεπτά οργανώθηκε μια μεγάλη επιχείρηση παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας με την κινητοποίηση συνολικά 15 ασθενοφόρων και 2 κινητών μονάδων του Ε.Κ.Α.Β.. Ο απολογισμός του θλιβερού αυτού συμβάντος ήταν 2 νεκρές γυναίκες και 24 τραυματίες. Από τους τραυματίες, οι 23 διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και ένας φαντάρος διακομίσθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως.