Στο διαιτητικό δικαστήριο το μπαλάκι για τον υποβιβασμό

Οπως μετέδωσε ο Sentra 103,3 κι ο Σάββας Λιβάνιος ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβαστούν και θα υποβιβαστούν από την πρώτη κατηγορία δεν θα αποφασιστεί από την ομοσπονδία…

ΕΠΟΤο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε να στείλει την υπόθεση αναφορικά με το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από την Super League και πόσες θα προβιβαστούν σ’ αυτήν από τη Football League στο διαιτητικό δικαστήριο. Μιλώντας λίγο μετά το Δ.Σ. της ΕΠΟ στον Sentra 103,3 o Γιώργος Σαρρής είπε:
Για την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ: «Το θέμα παραπέμπεται από το Δ.Σ. της ΕΠΟ στο διαιτητικό δικαστήριο, το οποίο καλείται να λύσει τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των δυο ενώσεων. Μαζί με τις προθεσμίες που χρειάζονται για να κατατεθούν τα υπομνήματα θα πάρει περίπου 10 μέρες».

Για το ότι τράβηξε πολύ το σίριαλ: «Το θέμα έπρεπε να λυθεί τον Ιούλιο. Προέκυψε για πρώτη φορά στην ομοσπονδία. Υπήρξε ολιγωρία κι από τις δυο ενώσεις γιατί περιμέναμε να βρεθεί λύση. Εφόσον τα πρωταθλήματα ξεκίνησαν δεν μπορεί να κάνει παρέμβαση η ΕΠΟ κι έτσι το αρμόδιο είναι το διαιτητικό δικαστήριο.Αυτό προέκυψε γιατί είχαμε την αναδιάρθρωση. Υπήρχε η αβεβαιότητα, δεν ξέραμε ποιες ομάδες και πόσες θα είναι στην Football League, δεν ξέραμε ποιοι θα δηλώσουν συμμετοχή. Πήραμε λοιπόν σχετική απόφαση στο προηγούμενο Δ.Σ. για τα τρία επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να μην έχουμε ξανά τέτοια θέματα».

Για το αν γνωρίζει αν θα πέσουν 2 ή 3 ομάδες κι αν θα διεξαχθούν μπαράζ: «Νομίζω ότι εξαρτάται από τις ίδιες τις Ενώσεις που θα πάνε στο διαιτητικό και από τα υπομνήματα που θα καταθέσουν. Αν βρεθεί συναινετική λύση στο επόμενο δεκαήμερο μπορεί να πάνε στο διαιτητικό και να πουν τα βρήκαμε κι όλα καλά».

πηγή : sentragoal.gr