Ελληνοαμερικανική οργάνωση προσέφερε χρήματα για επισκευές στο δημοτικό σχολείο Κατοχής

Το Κάνσας βάζει πλάτη για το δημοτικό σχολείο Κατοχής

πηγή : Tης ΒΑΣΩΣ ΒΗΤΤΑ / aixmi-news.gr

Το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τα προβλήματα του δημοτικού σχολείου Κατοχής, έδειξε ο πρόεδρος της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Σίσκος, διαθέτοντας χρήματα για τις απαιτούμενες επισκευές.

Τα προβλήματα εστιάζονταν κυρίως στους χώρους υγιεινής, που βρίσκονταν σε απαράδεκτη κατάσταση, δημιουργώντας κινδύνους για την υγεία των μικρών παιδιών, που επισκέπτονταν καθημερινά τις τουαλέτες. Ο κ. Σίσκος, πριν από αρκετό καιρό, όταν είχε επισκεφθεί τον δήμο Μεσολογγίου, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, ενημερώθηκε και για τα προβλήματα του σχολείου, πράγμα που του προκάλεσε έκπληξη για τη σημερινή εποχή, αλλά του προξένησε και το ενδιαφέρον, ώστε να βοηθήσει. Στο εν λόγω σχολείο μάλιστα, φιλοξενούνται κάθε δυο χρόνια σπουδαστές από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας, για να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Οινιάδων.

Η ΑΧΕΠΑ αποτελεί το πιο οργανωμένο και δυναμικό κομμάτι της Ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, τα μέλη της οποίας ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και βοηθούν όπου μπορούν. Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε και η παρέμβαση του κ. Σίσκου, ο οποίος διέθεσε περίπου 5.250 δολάρια για την αντικατάσταση των ειδών υγιεινής στις τουαλέτες του σχολείου. Οι επαφές και η συνεννόηση για την παρέμβαση αυτή έγινε με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και κυρίως με την αντιπρόεδρο Δήμητρα Πίτσικου, η οποία είχε συνοδεύσει τον δήμαρχο σε ταξίδι του στο Κάνσας, όπου είχαν πραγματοποιηθεί διάφορες συναντήσεις για την τουριστική προβολή του δήμου Μεσολογγίου. Η παρέμβαση του κ. Σίσκου ήταν καταλυτική για το σχολείο, γι’ αυτό και ο σύλλογος αισθάνεται την ανάγκη να τον ευχαριστήσει θερμά γι’ αυτή του τη χειρονομία καθώς και για την ευαισθησία που έδειξε.

Το διδακτήριο, βέβαια, έχει πολλά ακόμα προβλήματα, αφού χρειάζεται βάψιμο στους τοίχους και τα ταβάνια. Ο σύλλογος κατάφερε να συγκεντρώσει ένα μικρό ποσό για να βάψει το ισόγειο του σχολείου, όμως ο πρώτος όροφος βρίσκεται ακόμα σε απαράδεκτη κατάσταση. Η κα Πίτσικου υπογραμμίζει ότι αποτελεί επείγουσα ανάγκη η εξεύρεση χρημάτων για το βάψιμο και του υπολοίπου χώρου, ώστε οι 100 και πλέον μαθητές να φιλοξενούνται σε ένα αξιοπρεπές σχολικό περιβάλλον. Επιπλέον, ο σύλλογος έχει κάνει τις απαραίτητες επαφές με το δασαρχείο, προκειμένου να εξασφαλίσει κάποια δέντρα, τα οποία θα φυτέψει στον προαύλιο χώρο, ούτως ώστε αυτός να γίνει πιο ελκυστικός και να αναβαθμιστεί αισθητικά για την καλή ψυχολογία των παιδιών.