Χάβος: «Επιτακτική ανάγκη οι τρεις βαθμοί»

Τη νίκη για δύο σημαντικούς λόγους χρειάζεται ο Παναιτωλικός κόντρα στον Πανθρακικό για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ όπως δήλωσε ο Μάκης Χάβος στο novasports.gr.

«Το παιχνίδι το αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Θεωρώ ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για δύο λόγους. Ο πρώτος και πιο σημαντικός είναι ότι παίρνοντας τη νίκη κόντρα στον Πανθρακικό σίγουρα τα παιδιά θα απελευθερωθούν και θα παίξουμε ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η αντίπαλη ομάδα έχει τρεις βαθμούς παραπάνω στο βαθμολογικό πίνακα και με μία νίκη θα τους φτάσουμε και
σίγουρα θα είμαστε πολύ καλύτερα», δήλωσε αρχικά ο Μάκης Χάβος.

Πανθρακικός ΠαναιτωλικόςΓια το ποιο θεωρεί πως είναι το δυνατό σημείο του Πανθρακικού: «Οι 27 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει η αντίπαλη ομάδα μόνο τυχαίοι δεν είναι. Θεωρώ ότι είναι μία πολύ καλή και σοβαρή ομάδα με πλάνο στο παιχνίδι της και ειδικότερα στο μεσοαμυντικό της κομμάτι είναι πολύ καλή. Είναι μία ομάδα που χρειάζεται μεγάλη προσοχή και σίγουρα το παιχνίδι θα χρειαστεί υπομονή, επιμονή και ταχύτητα στο παιχνίδι μας».

Για τους παίκτες που έχει ξεχωρίσει από τον Πανθρακικό: «Χωρίς να θέλω να αδικήσω κάποιον ποδοσφαιριστή, αφού όσοι παίζουν στη Σούπερ Λιγκ είναι καλοί, θεωρώ ότι παίκτες με την ποιότητα των Κάσες και Ιγκόρ δεν υπάρχουν πολλοί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Χρειάζονται μεγάλη προσοχή και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι πιστεύω ότι ακόμη και ο Μπαϊκαρά και ο Τζάνης είναι παιδιά τα οποία μπορούν ανά πάσα στιγμή αν δεν τους προσέξεις να σου δημιουργήσουν πρόβλημα».

Για την έδρα του Παναιτωλικού: «Είπαμε ότι στο Αγρίνιο βασιλεύει ο Παναιτωλικός. Σίγουρα στις αρχές του πρωταθλήματος δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε αλλά ξέραμε ότι με τη δουλειά που κάναμε ότι θα ερχόντουσαν και τα αποτελέσματα. Μετά την έκτη αγωνιστική αρχίσαμε και αποδίδαμε και καλό ποδόσφαιρο γιατί μέχρι τότε αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ προβληματίζαμε. Με την πάροδο του χρόνου και με τη δουλειά που έχει γίνει θεωρώ ότι μέσα στο Αγρίνιο η ομάδα αποδίδει και καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο, προσέχοντας παράλληλα και το αμυντικό τρανζίσιον. Προσπαθούμε να βρούμε μία ισορροπία και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Θεωρώ ότι είχαμε ένα καλό ξεκίνημα και σίγουρα η ψυχολογία είναι το Α και το Ω στο ποδόσφαιρο».

Για το που εκτιμά πως θα κριθεί το παιχνίδι με τον Πανθρακικό: «Με 24 βαθμούς δεν σώθηκε κανείς. Όσον αφορά το παιχνίδι ξέρουμε ότι ο Πανθρακικός είναι μία ομάδα σφιχτή και καλά οργανωμένη στο μεσοαμυντικό της κομμάτι. Θεωρώ ότι θα χρειαστεί υπομονή, αποφασιστικότητα και ταχύτητα στο παιχνίδι μας».