Στόχο όχι, αλλά επίπεδο αλλάζει…

Δεν ήταν τόσο αυτοσκοπός το “διπλό” για το Παναιτωλικό! Όχι ότι δεν ήταν σημαντικό, αλλά καμία φορά η ζωή και η δη η ποδοσφαιρική, φέρνει τα πράγματα κάπως διαφορετικά. Στο προηγούμενο πέρασμα του Παναιτωλικού από τα μεγάλα σαλόνια, τη σεζόν 2011-2012, το “διπλό” είχε έρθει στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος στην Κέρκυρα. Τότε όμως ο Παναιτωλικός τελικά υποβιβάστηκε και η Κέρκυρα σώθηκε, όπως… σώθηκε (με το διπλό στο… Καραϊσκάκη)

Εργοτέλης - ΠαναιτωλικόςΦέτος για τον Παναιτωλικό η εκτός έδρας νίκη άργησε, ήρθε στο β γύρο, σήμερα, ενάντια στον Εργοτέλη. Έχοντας όμως από την αρχή του πρωταθλήματος μια σταθερά ανοδική πορεία που βασίστηκε στο ότι ο Παναιτωλικός έκανε “κάστρο” την έδρα του, το “διπλό” δεν ήταν τόσο αυτοσκοπός. Ο στοχός και ο στόπος, όπως ανέφερε και ο Μάκης Χάβος στη συνέντευξη τύπου, δεν άλλαζει! Σύμφωνα με τους πιο λογικούς, ποδοσφαιρικούς υπολογισμούς ο Παναιτωλικός θα χρειαστεί στα 13 παιχνίδια που απομένουν λίγους ακόμη βαθμούς για να σωθεί και μαθηματικά. Και τότε παίζοντας πιο ελεύθερα, όπως λένε στις δηλώσεις τους και οι παίχτες του Παναιτωλικού, θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την ομάδα του Αγρινίου να παίζει πιο ελεύθερα, πιο επιθετικά. Αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι ο Μάκης Χάβος θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει και παίχτες χωρίς πολύ χρόνο συμμετοχής, όπως επίσης και παίχτες από τις ακαδημίες του Παναιτωλικού, κάτι που είναι η μεγάλη θέληση των διοικούντων την ΠΑΕ. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στον προπονητή του Παναιτωλικού να κάνει και τα σχέδιά του για την επόμενη σεζόν….

Το επίσης σημαντικό είναι ότι πλέον από εδώ και στο εξής ο Μάκης Χάβος μετά τις μεταγραφές που έγιναν έχει άλλη “πολυτέλεια” στις αλλαγές και στον καταρτισμό της καλύτερης δυνατής ενδεκάδας. Μιλώντας για μεταγραφές, για τον Φλοράν Ανέν θα πρέπει να αποκτήσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, όταν τον δούμε να αγωνίζεται και σε παιχνίδια με ακόμη μεγαλύτερη πίεση. Πάντως το πρώτο δείγμα ήταν θετικότατο, καθώς έδειξε να έχει ταχύτητα και την τεχνική ανάλογη με αυτή του Γκάλο. Και εδώ είναι το σημείο που ο Παναιτωλικό κάνει τη διαφορά φέτος και δείχνει ότι το σωματείο σιγά- σιγά αλλάζει επίπεδο. Η ομάδα του Αγρινίου πλέον “ψωνίζει από το ράφι” ουσίας των μεταγραφών και αυτό είναι που θα κάνει τον Παναιτωλικό και να ανεβαίνει αγωνιστικά και πιο ελκυστικός να γίνεται ως σωματείο. Κάπως έτσι λοιπόν θα λέμε ότι ναι μεν ο στόχος δεν αλλάζει, αλλά στην ουσία ο Παναιτωλικός θα ανεβαίνει μικρά μικρά σκαλοπάτια ως σωματείο. Ε, και για τους ανυπόμονους κάποια στιγμή θα αλλάξει και ο στόχος…

ΥΓ: Εμείς δανεικούς από την Μπράγκα και εσείς δανεικούς από την παράγκα.

φωτό : paravatos.eu