Για προεκλογική μεθόδευση στη παραχώρηση εκτάσεων στην Κατοχή μιλά ο Ν. Μουρκούσης

Για προεκλογική μεθόδευση στη παραχώρηση 1200 στρεμμάτων γης στη θέση Διόνι Κατοχής σε συγκεκριμένη ομάδα παραγωγών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου Ν. Μουρκούσης. Τονίζει ότι το θέμα επιχειρήθηκε να περάσει στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, “χωρίς να υπάρξει πλατιά ενημέρωση των δημοτών Κατοχής, ώστε να εκφρασθούν οι προθέσεις όλων, όσων επιθυμούν να καλλιεργήσουν δημοτική γη”.

Αναλυτικά :
Με αφορμή τα πρόσφατα θλιβερά επεισόδια, που έλαβαν χώρα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με την μίσθωση, με απευθείας ανάθεση, 1200 στρεμμάτων γης στη θέση Διόνι Κατοχής, θέλουμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας για τις θέσεις και προτάσεις μας.Η Δημοτική Αρχή μεθόδευσε την παραχώρηση αυτής της έκτασης, σε συγκεκριμένη ομάδα παραγωγών, χωρίς να υπάρξει πλατιά ενημέρωση των δημοτών Κατοχής, ώστε να εκφρασθούν οι προθέσεις όλων, όσων επιθυμούν να καλλιεργήσουν δημοτική γη. Σημειωτέον ότι, τα τελευταία χρόνια, η έκταση αυτή μισθωνόταν μέσω δημοπρασίας. Η προεκλογική αυτή μεθόδευση, που θα ευεργετούσε λίγους, εις βάρος των συμφερόντων του συνόλου των κατοχιανών καλλιεργητών, δεν πέρασε μετά την αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης. Προφανώς, όλοι αντιλήφθηκαν την προεκλογική εκμετάλλευση του θέματος, που επεχείρησε η Δημοτική Αρχή του κ. Κατσούλη.

Ο συνδιασμός μας, αντιπρότεινε ξεκάθαρα, θαρραλέα και έντιμα, να γίνει πλατιά ενημέρωση των κατοχιανών και σύντομα να επανέλθουμε με έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ των 1200 στρεμμάτων, σε ομάδα καλλιεργητών που είναι ακτήμονες ή κατέχουν μικρούς αγροτικούς κλήρους.Ο συνδιασμός μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το συμφέρον των πολλών, χωρίς συμβιβασμούς και πάντα με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την ισονομία.