Εκδήλωση στη Διέξοδο για το περιβάλλον

“Ο Πλανήτης μας στα όριά του”
Διάλεξη με παράλληλη προβολή εικόνων από τον δρ. Χρυσόστομο Φουντούλη, το Σαββάτο 8 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ στη «Διέξοδο».

Πρόλογος και τοποθέτηση στο θέμα από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ Γιώργο Δημαρά. Η παρουσίαση του πρωτότυπου και εξαιρετικά ενδιαφέροντος αυτού θέματος είναι βασισμένη στα βιβλία του Λέστερ Μπράουν και τις βάσεις δεδομένων του Ινστιτούτου Γεωπολιτικής της Ουάσιγκτον.

Επικεντρώνεται σε τέσσερις κύριες συνιστώσες που οδηγούν προς ένα πιο αισιόδοξο μέλλον: Την δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, την σταθεροποίηση του πληθυσμού, την καταπολέμηση της φτώχειας και την αποκατάσταση του πολυποίκιλου φυσικού τοπίου του πλανήτη μας.Αν εφαρμόσουμε ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης, μπορούμε να απαλλαγούμε από την πείνα, τον αναλφαβητισμό, τις ασθένειες και τη φτώχεια ενώ σύμφωνα με τις έρευνες του Ινστιτούτου μπορούμε ακόμα να αποκαταστήσουμε το έδαφος της Γης, τα δάση και τους ιχθυότοπους.

Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι να σκεφτούμε τον πλανήτη στο σύνολό του και να διαμορφώσουμε πολιτικές που θα αναχαιτίσουν την καταστροφή του περιβάλλοντος και την οικονομική κατάρρευση. Το ερώτημα είναι: Μπορούμε να αλλάξουμε πορεία πριν ο πλανήτη μας φθάσει και ξεπεράσει τα όρια του. Για την εκδήλωση δεν αποστέλλονται ατομικές προσκλήσεις και η είσοδος στη «Διέξοδο», όπως πάντα, είναι ελεύθερη.