Τους εθελοντές των κοινωνικών δομών βράβευσε ο δήμος Αγρινίου [pics]

Ο Δήμος Αγρινίου βράβευσε απόψε το βράδυ σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου τους εθελοντές που συμμετείχαν στις κοινωνικές δομές του Δήμου Αγρινίου.

Το δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας αλλά και την βοήθεια των εθελοντών έχει προσφέρει βοήθεια σε εκατοντάδες ανθρώπους που υποφέρουν από την οικονομική κρίση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου εξυτπηρετούνται 1500 οικογένειες. Και βέβαια σε αυτή την προσπάθεια εκτός από τους εθελοντές μεγάλη βοήθεια έχουν προσφέρει απλοί άνθρωποι αλλά και επιχειρήσεις της περιοχής. Ο δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός στον χαιρετισμό του κάλεσε τους πολίτες του Αγρινίου να συνεχίσουν να συμβάλουν εθελοντικά λέγοντας πως ο εθελοντισμός είναι το μόνο «αποκούμπι του δοκιμαζόμενου πολίτη». «Η πολιτεία είναι ανήμπορη να συμβάλει, οι δήμοι που είναι η πιο κοντινή στον πολίτη εξουσία, συνέβαλαν καθοριστικά στο να δοθεί βοήθεια στους ανθρώπους που υποφέρουν. Όσο σημαντική και να είναι η προσπάθεια από τους δήμους, δεν θα μπορούσαν να γίνουν και πολλά χωρίς την κοινωνία των εθελοντών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερες βραβεύσεις έγιναν στον Iατρικό, τον Φαρμακευτικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου που συνέβαλλαν καθοριστικά στη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου, Φαρμακείου και Οδοντιατρείου, αλλά και στον εκπρόσωπο της Μητρόπολης για την αγαστή συνεργασία της Μητρόπολης και του δήμου. Ακoλούθησαν βραβεύσεις σε γιατρούς, φαρμακοποιούς, οδοντιάτρους, επιχειρήσεις αλλά και απλούς πολίτες που συνέδραμαν τις κοινωνικές δομές του δήμου Αγρινίου.