Τους υποψηφίους του στην Αιτωλοακαρνανία παρουσίασε το ΚΚΕ [HDvideo]

Τους υποψηφίους του για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές παρουσίασε το ΚΚΕ σε συνέντευξη τύπου απόψε στο Αγρίνιο. Ως γνωστόν υποψήφιος περιφερειάρχης στη Δυτική Ελλάδα θα είναι ο Ν. Καραθανασόπουλος, βουλευτής Αχαίας και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας ο Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας. Στους δήμους υποψήφιοι με το ΚΚΕ θα είναι ο Τίμος Παπανικολάου στο Αγρίνιο, ο Θ. Μαργαρίτης στο Μεσολόγγι και ο Μ. Βότσης στο Ξηρόμερο, ενώ το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και οι υποψήφιοι στους υπόλοιπους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, αφού όπως ειπώθηκε πρόθεση είναι να υπάρξουν σε όλους τους δήμους υποψήφιοι.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη συνέντευξη

ΚΚΕΤις βασικές αρχές του ΚΚΕ για τις αυτοδιοικητικές αλλά και τις ευρωεκλογές παρουσίασε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, καλώντας τον λαό αν αναρωτηθεί αν από την αποδυνάμωση του ΚΚΕ στις διπλές εκλογές του 2012 κέρδισε το λαϊκό κίνημα. Στην εισήγησή του μίλησε για δικαίωση των θέσεων του ΚΚΕ σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας χαρακτηριστικά “δεν καλλιεργήσαμε ψευδαισθήσεις στο λαό, προειδοποιήσαμε έγκαιρα για τις βίαιες ανατροπές που έρχονταν”. Και κατέληξε λέγοντας πως “δεν μπορεί ο λαός να βρεθεί στον ίδιο δρόμο με τα ταξικά συμφέροντα”. Αναφορικά με τις τοπικές εκλογές επιτέθηκε στις δυνάμεις και τους δημάρχους που πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων στην αυτοδιοίκηση και αποδέχθηκαν την περικοπή των πόρων.

Σχετικά με την αντικατάσταση των Β.Νικάκη και Γ. Σολτάτου στο δήμο Αγρινίου και την περιφέρεια, αναφέρθηκε ότι το ΚΚΕ βαδίζει ανεξάρτητα από πρόσωπα και πως κανείς δεν αποστρατεύεται. Αντίθετα μάλιστα έγινε λόγος για καλύτερη ανασύνταξη δυνάμεων, ενώ ο Ν. Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι πολλές φορές όταν πάμε με τα ίδια πρόσωπα μας λένε ότι το ΚΚΕ δεν ανανεώνεται και όταν πάμε να κάνουμε ανανέωση βγαίνουν πάλι “αμυντικά” συναισθήματα να μας πάνε πίσω. Αναφορικά με το αν προβληματίζεται το ΚΚΕ για το γεγονός ότι δεν πολλούς δήμους θα υπάρχουν και άλλες αντιμνημονιακές επιλογές σε αντίθεση με το 2010 ο κ. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι ο λαός πρέπει να προβληματιστεί από τους γιαλαντζί αντιευρωπαίους, τους “αντάρτες” και από αυτούς που παρουσιάζονται ως ανεξάρτητοι.

Τέλος ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ Τ. Παπανικολάου τόνισε ότι κατά πάσα πιθανότητα μέχρι το τέλος του μήνα θα ανακοινωθεί και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Αγρίνιο και τόνισε ότι η παράταξη δεν ξεκινά τώρα τους αγώνας αλλά θα συνεχίσει τον αγώνα η τοπική διοίκηση να ξαναγίνει αυτοδιοίκηση και να συσπείρωσει δυνάμεις που θα επιδιώξουν την ανατροπή αυτής της πολιτικής.