Κουίκ και ΑΝΕΛ κατά μαυρογιαλούρικων υποσχέσεων με αφορμή τα σχολεία της Βόνιτσας

δημοτικό βόνιτσαςΕρώτηση στη βουλή για την αποκατάσταση του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας κατέθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος σε δήλωσή του, με αφορμή με τη διαρροή του Κ. Καραγκούνη στον τοπικό τύπο πως θα εγκριθούν, μέσω ΕΣΠΑ, τα απαραίτητα κονδύλια τα οποία θα διατεθούν για να πραγματοποιηθούν οι εργασίες για τη στατική αποκατάσταση των κτιρίων, κάνει λόγο για μαυρογιαλούρικες υποσχέσεις και αναρωτιέται με νόημα “τόσα χρόνια οι συγκεκριμένοι γαλάζιοι βουλευτές τι έκαναν;”

Αναλυτικά :
Εξακολουθούν οι μαθητές στη Βόνιτσα να κάνουν μάθημα σε κτίριο που κρίθηκε ακατάλληλο μετά τους σεισμούς του… 2003!!! Φυσικά με κίνδυνο της ζωής τους, αν υπάρξει νέα σεισμική δραστηριότητα στη περιοχή, που δεν ειναι και μακρυά από την Κεφαλονιά, η οποία εξακολουθεί να δοκιμάζεται από δονήσεις.Το πρόβλημα στέγασης του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας παραμένει ΑΛΥΤΟ και η κατάσταση παραμένει ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΗ, παρά τις πολλές μελέτες για τη στατική τους αποκατάσταση και τις πρόσφατες επικαιροποιήσεις τους.

Ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, έπειτα και από σχετική ενημέρωση του Παναγιώτη Μιχαλάτου, Πολιτευτή Αιτωλοακαρνανίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, καταγγέλει ότι ενώ έχουν περάσει ΕΝΤΕΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ από το πρώτο χτύπημα του Εγκέλαδου, μέχρι σήμερα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ στο κτίριο και τα παιδιά συνεχίζουν να κάνουν μάθημα εκεί! «Ποιος φέρει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος; Στο δικό σας παιδί θα επιτρέπατε να κάνει μάθημα σε ένα τέτοιο κτίριο; Γιατί δεν αξιοποιήθηκε από το Υπουργείο σας το συγκεκριμένο πόσο που έχει εγκρίνει ο ΟΣΚ; Τι σκοπεύετε να πράξετε σήμερα;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Και μάλιστα, μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε τα εξής: «Ποσώς με ενδιαφέρει το τί διαρρέουν φιλοκυβερνητικοί βουλευτές για τα επικίνδυνα σχολεία. Αντιλαμβάνομαι ότι εν όψη εκλογών, τρέχουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να τάζουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί. Τόσα χρόνια οι συγκεκριμένοι γαλάζιοι βουλευτές τί έκαναν; Γιατί έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την ακεραιότητα των παιδιών; Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα δώσουμε βάση στις μαυρογιαλούρικες υποσχέσεις. Περιμένουμε την επίσημη γραπτή απάντηση του Υπουργείου στην Ερώτησή μας και άμεσες ενέργειες».