Θ. Σώκος : “Είμαστε για το συν, το ναι και τη δημιουργική πρόταση” [HDvideo]

Στη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προχώρησε σήμερα ο Θύμιος Σώκος με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ.

Δείτε στην webtv myagrinio.gr χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη συνέντευξη

Ο Σώκος ξεκαθάρισε πως η υποψηφιότητά του είναι ανεξάρτητη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι ο υποψήφιος της Δημοκρατικής Αριστεράς, έσπευσε όμως να πει πως ο Φώτης Κουβέλης του δήλωσε την στήριξή του στην υποψηφιότητά του χωρίς προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σώκος δήλωσε ενεργός πολίτης και τόνισε πως δεν μπορεί να πει σιωπεί και δεν έχει δικαίωμα να αποχωρήσει από την πολιτική από την στιγμή που ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας τον τίμησε τέσσερις φορές με την ψήφο του. Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν επιδίωξε ποτέ την καρέκλα του βουλευτή και του υπουργού που κάποιοι όπως είπε ονειρεύονται. Χαρακτήρισε μάλιστα την υποψηφιότητά του ως πρόταση όχι αντίδρασης αλλά πρότασης. “Δεν είμαστε για το όχι και το πλην αλλά για το συν, το ναι και τη δημιουργική πρόταση” είπε χαρακτηριστικά. Ακόμη ο κ. Σώκος τόνισε ότι η Δυτική Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει περιφερειακή συνείδηση και διευκρίνισε ότι όσον αφορά το χωροταξικό η Δυτική Ελλάδα δεν έτυχε της καλύτερης λύσης αυτό όμως, όπως ανέφερε, απέχει από το να αποκτήσουμε περιφερειακή συνείδηση, με δίκαιη κατανομή των πόρων πάνω στις ανάγκες και τις δυνατότητες του κάθε τόπου. Όσο αφορά τον ίδιο τόνισε ότι δεν διαγράφει την πορεία του στο ΠΑΣΟΚ. “Παραμένω με τις αρχές του ΠΑΣΟΚ της ιδρυτικής του διακύρηξης, δεν μπορώ να είμαι με μια ηγεσία που δεν σέβεται τίποτα από την ιστορία αυτού του χώρου” ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο του 2012 το ΠΑΣΟΚ διαλύθηκε.Τέλος ο κ. Σώκος εξήγησε πως δεν κατεβαίνει σε αυτές τις εκλογές «με καμιά διάθεση για ρεβάνς απέναντι στον ανήθικο τρόπο με τον οποίο προσπάθησαν κάποιοι να τον παραγκωνίσουν το 2010». Πρόσθεσε μάλιστα με νόημα πως όσοι σκέφτονται έτσι έχουν διαφορετικό αξιακό σύστημα από τον ίδιο.

Επίθεση σε Χρυσοχοϊδη, Κατσιφάρα και Φούντα
Ο κ. Σώκος αναφέθηκε σε μια πληθώρα τοπικών θεμάτων που λιμνάζουν, όπως η αξιοποίηση του Πλατυγιαλιού, το οδικό δίκτυο και άλλα, ωστόσο στάθηκε ιδιαίτερα στην εκτροπή του Αχελώου κάνοντας σφοδρή επίθεση στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αιτωλοακαρνανία. “Είναι δυνατόν να σιωπήσουμε όταν έρχεται ο υπουργός μετά από 25 χρόνια αγώνα και αφού κερδίσαμε όλα τα δικαστήρια και να μας ανακοινώνει ότι η υπόθεση δεν τελειώσε και θα ξεκινήσουν τη διαδικασία για να βρούν άλλο τρόπο για να κοροϊδέψουν το λαό και τα δικαστήρια και να κάνουν το έργο που ανήκει στους εργολάβους;” αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τη θητεία του Απ. Κατσιφάρα και τα σχόλια του νυν περιφερειάρχη για τα χρέη της νομαρχίας, απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας σχετικά με τα χρέη και επιτέθηκε στον Απ. Κατσιφάρα λέγοντας ότι γίνονται εγκαίνια και επιβλέψεις σε έργα που είχαν δημοπρατηθεί επί θητείας του. “Το παραμύθι της χρεωμένης νομαρχίας να τελειώσει” είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι ο ίδιος θα κάνει αγώνα με αντιπαράθεση πολιτικών επιχειρημάτων και όχι μικροπρέπειας.Και κατέληξε λέγοντας αν δεν υπήρχε έλλειμμα ικανότητας, δεν θα είχε καμία διάθεση να είναι υποψήφιος.

Σε ερώτηση για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου για τις προϋποθέσεις που φαίνεται πως έβαλε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ο κ. Σώκος απάντησε χαρακτηριστικά λέγοντας : “Δεν απευθύνθηκα στην κα Φούντα, ούτε για να μπει στο ψηφοδέλτιό μου, ούτε για να της ζητήσω τίποτα. Η παρέμβασή της δεν με αφορά. Σέβομαι το ρόλο του βουλευτή και την κυρία βουλευτή. Το ψηφοδέλτιό μου θα συγκροτηθεί με ανθρώπους ικανούς, αποφασισμένους και καθαρούς για να πάμε μπροστά τον τόπο. Καιροσκοπισμοί και μικροπρέπειες δεν με αφορούν”.