Μπλόκο σε 70 κιλά χασίς έξω από το Μεσολόγγι

Στη σύλληψη ενός 51χρονου, κάτοικου Αθήνας, προχώρησαν σήμερα το πρωί άνδρες της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας στο Μεσολόγγι. Συγκεκριμένα σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 51χρονος και εντοπίστηκε να κινείται επί της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων με κατεύθυνση την Αθήνα, εντόπισαν μέσα σε δυο σάκους στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου 70 κιλά χασίς.

Aναλυτικά το αστυνομικό δελτίο:
Συνελήφθη, σήμερα (25-2-2014) το πρωί, στο 23ο χλμ της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από Αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 51 ετών, σε βάρος του οποίου και ενός ακόμα συνεργού του που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά και κατοχή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).

Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί, στο όχημα που οδηγούσε ο 51χρονος, βρήκαν στο χώρο αποθήκευσης αποσκευών και κατέσχεσαν εξήντα εννέα δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 73.970 γραμμαρίων. Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου προέκυψε ότι, ο 51χρονος σε περιοχή της Ηγουμενίτσας προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά από αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, προκειμένου να τα μεταφέρει για λογαριασμό του στην Αττική.
Για την μεταφορά ο δράστης χρησιμοποίησε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και θα αποκόμιζε το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.Το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών, ενώ στην κατοχή του 51χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ως μέσα επικοινωνίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου.