Τα δεδομένα για τα play off της Superleague

O ΠΑΟΚ ήταν ο κερδισμένος από την 26η αγωνιστική που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 22-23/2, αφού κέρδισε έναν βαθμό στη διαδικασία των πλέι οφ, εάν αυτά άρχιζαν τώρα.Ο Δικέφαλος του Βορά εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη και έτσι αύξησε τη διαφορά του. Ο Ατρόμητος παραμένει με ένα βαθμό, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης με 0.

Εάν η κανονική διάρκεια ολοκληρωνόταν αυτή την αγωνιστική, τότε η βαθμολογία θα έχει ως εξής:
Θέση Ομάδα Βαθμοί
1. ΠΑΟΚ 2
2. Ατρόμητος 1
3. Παναθηναϊκός 0
4. Αστέρας Τρ. 0

Απομένουν 8 αγωνιστικές μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας και όπως φαίνεται από τα σκαμπανεβάσματα και τα στραβοπατήματα των τεσσάρων, θα αρχίσει η πιο αμφίρροπη διαδικασία των πλέι οφ από τη σεζόν που εντάχθηκαν στη διοργάνωση.Τα δεδομένα θα ανατραπούν εκ νέου λόγω του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού εάν το κατακτήσει ένας εκ των ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκού, αυτόματα παίρνει το «καλό» εισιτήριο για το Europa League. Εάν το κατακτήσει ο ΟΦΗ, τότε ο τέταρτος των πλέι οφ μένει εκτός Ευρώπης.

Από τη σεζόν 2013 – 2014, για να πάρει μέρος στα πλέι οφ μία ομάδα, οφείλει προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει την αδειοδότηση της από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ. Διαφορετικά, αποκλείεται και τη θέση παίρνει η αμέσως επόμενη στη βαθμολογία, εφόσον έχει αδειοδοτηθεί και αυτή και ούτω καθεξής.Η βαθμολογία των πλέι οφ διαμορφώνεται ως εξής: Η διαφορά βαθμών του 1ου, του 2ου και του 3ου από τον 4ο διαιρείται δια του 5 και το άθροισμα στρογγυλοποιείται και δίνει τη συγκομιδή κάθε ομάδας.

πηγή : sport24.gr