Στήριξη από την περιφέρεια στους αρτοποιούς για να μην εξισωθεί ο φούρνος με το bake-off

Απαράδεκτη η προσπάθεια εξομοίωσης του κατεψυγμένου ψωμιού με το φρέσκο
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, την επιδίωξη να εξισωθεί το bake-off με το αρτοποιείο (φούρνο), δηλαδή την προσπάθεια εξομοίωσης του κατεψυγμένου ψωμιού με αυτό που ζυμώνεται και ψήνεται επιτόπου.

Σήμερα ο Περιφερειάρχης απέστειλε επιστολή στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες όλων των κομμάτων (πλην Χρυσής Αυγής), τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη και Μόνιμη Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σε συνέχεια των ενεργειών της Περιφέρειας για αυτό το ζήτημα και τη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Αγγελόπουλο με εκπροσώπους αρτοποιών από την Πάτρα και το Αγρίνιο, οι οποίοι και τους ενημέρωσαν για το μείζον ζήτημα.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή: «Παραμένουμε σθεναρά υπέρ της πώλησης των αρτοσκευασμάτων σε τιμή ανάλογη με το βάρος του προϊόντος και με γνωστοποίηση στον καταναλωτή τόσο της τιμής ανά τεμάχιο, όσο και της τιμής ανά κιλό έτοιμου προϊόντος. Ελπίζουμε ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα σταθεί στο ύψος που επιβάλλουν οι περιστάσεις και υπαγορεύουν το συμφέρον των πολιτών και της εθνικής οικονομίας».