Κλειστά τα φαρμακεία στο Αγρίνιο Δευτέρα και Τρίτη

Τα φαρμακεία τους κλειστά αποφάσισαν να κρατήσεις τη Δευτέρα και Τρίτη (10-11/3) τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδος.

Στη γενική του συνέλευση ο σύλλογος αποφάσισε να συμμετάσχει στην 48ωρη πανελλαδική απεργία των φαρμακοποιών.Οι φαρμακοποιοί κινητοποιούνται γιατί αντιδρούν στην αύξηση των τιμών των φαρμάκων από την πώλησή τους στα σούπερ μάρκετ. Ακόμη πιστεύουν πως στήριξαν οικονομικά και όχι μόνο, τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και το ασφαλιστικό σύστημα, με τεράστιες θυσίες αυτήν την τετραετία και σε “αντάλλαγμα” η κυβέρνηση της χώρας εκχωρεί το επιστημονικό κομμάτι της δουλειάς τους στις αγορές, σε όποιον δηλαδή διαθέτει περισσότερο χρήμα, εν ονόματι μιας ανάπτυξης που θα οδηγήσει χιλιάδες επιστήμονες αλλά και το υπαλληλικό προσωπικό φαρμακαποθηκών και φαρμακείων στον γνωστό πλέον για τη χώρα δρόμο της ανεργίας. Στα φαρμακεία το διήμερο της απεργίας θα αναρτηθούν τα φαρμακεία που θα είναι ανοιχτά για λόγους ασφαλείας.

Ανάλογη στάση κρατά και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας (περιοχή Μεσολογγίου και υπόλοιπος νομός) που εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Η έκτακτη Γ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας που πραγματοποιήθηκε στις 08 Μαρτίου, αποφάσισε ομόφωνα απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Μαρτίου.
Επιπρόσθετα αποφάσισε τον ορισμό ικανού αριθμού φαρμακείων ασφαλείας γεωγραφικά ισοκατανεμημένων σε όλο το νομό, ώστε να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες των ασθενών.Μπροστά στις διαφαινόμενες εξελίξεις, που απειλούν πλέον ευθέως την βιωσιμότητα των φαρμακείων μας και υπονομεύουν τη δημόσια υγεία είμαστε αναγκασμένοι να κινητοποιηθούμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Για τη Γ.Σ
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Πετρόπουλος Πέτρος Μπίνας Γεώργιος