Τσίπρας για “Ποτάμι” : Δεν μας γέννησε η τηλεοπτική δημοκρατία, δεν μας κανάκεψαν οι μεγιστάνες της διαπλοκής

«Μάχη ζωής ή Θανάτου» για την πορεία της χώρας χαρακτήρισε τις επερχόμενες ευρωεκλογές ο Αλ. Τσίπρας στην κομματική ομιλία του σε ευρεία σύσκεψη Οργανώσεων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Σε μία ομιλία άκρως προεκλογικού χαρακτήρα και με στόχο την συσπείρωση των δυνάμεων του κόμματος του ο Αλ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι μέχρι τις εκλογές θα επιχειρήσει την παραπλάνηση του ελληνικού λάου.

Μάλιστα επανέλαβε ότι αν αναλάβει τα ηνία της χώρας είναι «έτοιμος να καταργήσει τα μνημόνια και να εφαρμόσει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης ενώ δεσμεύτηκε ότι «είμαστε έτοιμοι να αποκαταστήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα, τον κατώτερο μισθό, τις κατώτερες συντάξεις, τις ελευθερίες και τις δημοκρατικές κατακτήσεις, να βάλουμε την κοινωνική αλληλεγγύη στη θέση της κερδοσκοπικής αγριότητας.

Αλλά και το «ποτάμι» καθώς και οι συνεργατικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δεν έμειναν έξω από την σκληρή κριτική του Αλ. Τσίπρα. «Εμείς δεν ερχόμαστε από τα σαλόνια όπου συγκεντρώνονται υπογραφές για νέα «κοκτέιλ», «νέους μπάρμαν» και «νέους σερβιτόρους» της παλιάς πολιτικής. Δεν μας γέννησε η τηλεοπτική δημοκρατία και δεν μας κανάκεψαν οι μεγιστάνες της διαπλοκής και του πλούτου. Δεν είμαστε σπορά της τύχης, ούτε υβρίδια του σάπιου συστήματος» είπε ο Αλ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για «δυνάμεις του χτες θα κάνουν ότι μπορούν για να αποφύγουν το σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας που πολλές φορές προτιμούν να ανατινάξουν τις γέφυρες με τους ανθρώπους, μόνο και μόνο για να μην περάσει το αύριο».