Έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους τους εν Αθήναις Κωνωπινιώτες !

Την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 και ώρα 11.00 πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, σε αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου ΑΜΑΛΙΑ στο Σύνταγμα, η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, η κατ’ έθιμο κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας καθώς και οι Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η προσέλευση των μελών και φίλων ήταν εντυπωσιακή ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, ενδεικτικό της μεγάλης αγάπης των Κωνωπινιωτών προς τον Σύλλογό. Μέσα σε ένα θαυμάσιο εορταστικό περιβάλλον εκ μέρους του Δ.Σ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλειος Σκούρτας, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τους ευχήθηκε καλή χρονιά και στη συνέχεια ακολούθησε η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και αφού διαπιστώθηκε απαρτία εξελέγη ομόφωνα το Προεδρείο της Γ.Σ. που αποτελούσαν οι: Σοφία Σκούρτα, Βασίλειος Πανταζής και Αρετή Καρατσόλα και ξεκίνησαν οι εργασίες.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε η Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, Σοφία Σκούρτα, η οποία κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Γ.Σ και έδωσε το λόγο στον απερχόμενο Πρόεδρο Βασίλειο Σκούρτα, ο οποίος έκανε Διοικητικό και οικονομικό απολογισμό πεπραγμένων. Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν κατά σειρά τα Μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Λάμπρος Τσαμποδήμος, Λεωνίδας Καραμπέκιος, ο Αντιπρόεδρος Αθανάσιος Καψογιώργος και ο Γραμματέας Θεόδωρος Χολής, οι οποίοι κατέθεσαν στο σώμα, τις δικές του απόψεις για την πιο εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου κ. Δημήτρης Στεργίου και ο Πρωθιερέας του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά αιδεσιμότατος Πόπης Βασίλειος, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και τα μέλη του Δ.Σ. την μοίρασαν σε όλους τους παρευρισκόμενους. Τα δύο τυχερά φλουριά της βασιλόπιτας που αντιστοιχούσαν σε ισάριθμα κοσμήματα προσφορά του Εργαστηρίου Αργυροχρυσοχοΐας Σπύρου και Γιώργου Γεροχρήστου, έπεσαν (μόνο το ένα) στην τυχερή Δήμητρα Τίγκα.

Μετά την κοπή πίτας ακολούθησε ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου από την οποία εξελέγησαν οι: ΓΕΡΟΧΡΗΣΤΟΣ Γεώργιος, ΚΑΡΑΜΠΕΚΙΟΣ Λεωνίδας, ΚΑΡΑΤΣΟΛΑΣ Χριστόφορος, ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Νικόλαος, ΣΚΟΥΡΤΑΣ Βασίλειος, ΤΣΑΜΠΟΔΗΜΟΣ Λάμπρος και ΧΟΛΗΣ Θεόδωρος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιά αιδεσιμότατος Βασίλειος Πόπης, ο Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. κ. Τάκης Στεργίου, ο πρώην Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ και συγγραφέας κ. Νίκος Μήτσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγραμπελιωτών Αθήνας κ. Γιώργος Τσέλιος, ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Χρυσοβίτσας κ. Μάκης Ζορμπάς, ο π. Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης «Χριστόδουλος Παμπλέκης» κ. Σπύρος Μπενέκος, ο π. Πρόεδρος του Συλλόγου Αετινών Αθήνας κ. Θανάσης Αναγνωστέλος, ο Διευθυντής της εφημερίδας «Αιτωλοακαρνανική» κ. Χρυσόστομος Πατούλας, τον Σύλλογο Θυρρειωτών εκπροσώπησε η κα. Σώζου Ελευθερία και την Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης εκπροσώπησε ο Γραμματέας κ. Χρήστος Γαζέτας.