Προβολή ταινίας στο Αγρίνιο για την ημέρα Γαλλοφωνίας

Στα πλαίσια του εορτασμού της Γαλλοφωνίας, η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής ΠΕ Νομού Αιτ/νίας, διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 15 Μαρτίου και ώρα 11:30, στον κινηματογράφο «Άνεσις», με προβολή της ταινίας «Ο Αστερίξ στη Βρετανία».

Η είσοδος είναι δωρεάν! Θα υπάρχει λαχειοφόρος με πλούσια δώρα: tablet, ηλεκτρικές μικροσυσκευές, σχολικά είδη, εισιτήρια τον αγώνα του Παναιτωλικού στις 22/3 και πολλά ακόμη!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ
Μάρτιος, μήνας της Γαλλοφωνίας! Ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας (Organisation Internationale de la Francophonie), ιδρύθηκε στις 20 Μαρτίου 1970. Το σύνθημά του είναι égalité, complémentarité, solidarité (ισότητα, αλληλοσυμπλήρωση, αλληλεγγύη).Τα κοινά στοιχεία της Γαλλοφωνίας είναι η γαλλική γλώσσα και οι αξίες που αντιπροσωπεύει, όπως είναι η πολιτισμική ποικιλομορφία, η πολυγλωσσία, η ελευθερία και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αποτελείται από διάφορους λαούς οι οποίοι πέρα από τις διαφορές τους, τρέφουν μια κοινή φιλοδοξία: να δημιουργήσουν αληθινά κράτη δικαίου και να προάγουν την γλωσσική και πολιτιστική ποικιλία μέσα από την εκπαίδευση και την έρευνα.Ο Οργανισμός αποτελείται από 56 κράτη-μέλη και 19 κράτη-παρατηρητές. Η Ελλάδα είναι συνδεδεμένο μέλος από το 2004 και πλήρες μέλος από το 2006.Η χώρα μας κατέχει μια προνομιακή σχέση με τη Γαλλία σε ένα ευρύ φάσμα συνεργασίας: επιχειρηματικό τομέα, τραπεζικό και ιατρικό τομέα, κατασκευές μεγάλων έργων, πληροφορική, υλοποίηση δορυφορικών προγραμμάτων, τομέα τροφίμων.

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας
Ταξιαρχούλα Κοκκίνη Ουρανία Τηλιγάδα